Üniversitemiz Hastanesinden Bir İlk Daha

T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, prematüre ve düşük doğum ağırlıklı (1200 gr) olarak dünyaya gelen bebeğe başarılı bir PDA (Patent ductus arteriosus) kapatma ameliyatı yapıldı. Bu ameliyat Niğde’de yapılan ilk kapatma ameliyatı olarak kayıtlara geçti.

T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Dr. Faruk Serhatlıoğlu tarafından verilen bilgiye göre, prematüre doğan ve düşük doğum ağırlıklı olarak ameliyata alınan bebekte patent ductus arteriosus denilen, kalpten çıkan iki ana damar arasında istenmeyen geniş bir bağlantı mevcuttu. Kendiliğinden kapanma ihtimalinin düşük olması dolayısıyla ilk olarak ilaç tedavisi uygulanan ve ilaç tedavisi verilmesine rağmen kapanma gerçekleşmeyen bu geniş bağlantıya cerrahi kapatma işlemi uygulandı.

Öğretim Üyesi Dr. Faruk Serhatlıoğlu öncülüğündeki ekip ile birlikte Op. Dr. Anıl Güzel ve Anestezi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kaçmaz’ın da katıldığı ameliyat ile kapatma işlemi başarı ile gerçekleştirildi. Minik hastamızın tedavisi Yenidoğan Ünitesi Yoğun Bakım kısmında devam ediyor.