Üniversitemizde 3. Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu

İlkinin Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde, ikincisinin ise Atatürk Üniversitesinde düzenlendiği Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu'nun üçüncüsü, Niğde Valiliği ile Niğde Belediyesi iş birliğiyle Üniversitemiz ev sahipliğinde başladı.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyumun açılış programına Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kredi ve Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, ilimiz protokolü, araştırmacılar ve sektör temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi, açılış konuşmaları ve açılış oturumu ile devam etti. Ayrıca program kapsamında sempozyumun tertibine katkı verenler ile katılımcılar adına Kırşehir Kızılcaköy Hatıra Ormanı'na fidan da dikildi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumun açılış oturumunda Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Vakıf Leasing Genel Müdürü Mustafa Erdin ve TFI TAB Gıda Finans Direktörü Furkan Ünal konuşmacı olarak yer aldı.

“Üniversitemizin Başarıları İlimizi Eğitim Merkezi Yapmaktadır”
Programda konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, "Sizleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu'nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." diyerek sözlerine başladı. Konuşmasında Niğde'nin tarihi ve kültürel mirası ile tarımsal özelliklerine vurgu yapan Vali Çelik, ayrıca "Üniversitemizin başarıları, ilimizi bir eğitim merkezi yapmaktadır. Bu sempozyumda bankacılık, sigorta ve finans konuları ele alınacak ve burada sunulan çalışmalar ekonomik büyüme ile istikrara katkı sağlayacaktır." dedi.

“Üniversitemiz Niğde'nin Gelişiminde Önemli Bir Rol Oynamaktadır”
“Bugün Niğde'de düzenlenen 3. Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu'nda sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz," diyerek sözlerine başlayan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, konuşmasının devamında ise "Kadim şehrimiz Niğde, doğası ve tarihiyle eşsizdir. Üniversitemiz Niğde'nin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır.” ifadelerini kullandı. Başkan Özdemir son olarak “Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese, özellikle Rektör Hocamıza teşekkür ederim. Belediye olarak her zaman üniversitemizin yanındayız. Güzel bir sempozyum olmasını diler, saygılar sunarım." dedi. 

“Üniversitemiz Bu Tür Bilimsel Etkinliklerle Potansiyelini Bir Kez Daha Kanıtladı”
Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, "2018'de Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde başlayan ve geçen yıl Atatürk Üniversitesinde devam eden sempozyumun üçüncüsüne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Üniversitemizin bu tür bilimsel etkinliklerle potansiyelini bir kez daha kanıtladığını belirten Rektör Uslu, bu yıl Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen ve üç gün sürecek sempozyumumuzda 160 bilim insanının 77 tebliğ sunacağını ve sektördeki yeniliklerin tartışılacağını ifade etti. Rektör Uslu konuşmasını "Sempozyumun düzenlenmesinde Niğde Valiliği ve Niğde Belediyemize, ayrıca Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk ve ekibine teşekkür eder; bilimsel çalışmalarımızın devam edeceğini belirterek saygılarımı sunarım." şeklinde sonlandırdı.

Program hediye takdimi, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ve Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesine sempozyum anısına dikilen fidanla son buldu.