Üniversitemizde Yeşil Kampüs Çalışmaları Devam Ediyor

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında Türkiye'deki 11 pilot Üniversite arasında yer alan Üniversitemizde “Yeşil Kampüs” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Üniversitemiz Merkez Kampüsüne Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılı Anısına 1000 fidan dikildi.

Merkez yerleşkemizdeki ağaçlandırma alanında gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hamdi Doğan ve Prof. Dr. Recep Çiçek, Genel Sekreter Vekilimiz Abdulgani Özkan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz “Dünyamız bir iklim krizinde, kaynaklarımız hızla tükenmekte ve iklim koşulları her geçen gün kötüye gitmektedir. Üzerimize düşen yeşil alanları elimizden geldiğince çoğaltmak. Bu kapsamda Üniversitemizde Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmaları aralıksız sürüyor." dedi.

Etkinlik, yeni dikilen fidanlara can suyunun verilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.