Üreten Üniversitemizden Sofralara: 200 Tonluk Elma Hasadı

Üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama Merkezinin üretim uygulama alanlarında yetiştirilen elmaların hasadı, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte fakülte yönetimi, akademik personel ve öğrencilerinde katılımıyla gerçekleştirildi. 35 dekarlık alana ekilen elma bahçesinden yaklaşık 200 ton hasat elde edildi.

Yedi Ayrı Cinsteki Elmalar Hem Satış Ofislerimizde Hem de Dış Pazara Satılacak
Hasattan elde edilen golden delicious, scarlet, granny smith, super chief, fuji, starking ve altın çekirdek olmak üzere yedi ayrı cinsteki elmalar, Üniversitemiz merkez yerleşkesi ile Aşağıkayabaşı Yerleşkesindeki Satış Ofislerimizde tüketiciyle buluşacak. Ayrıca ürünlerin önemli bir kısmı ise dış pazara satılarak Üniversitemizin döner sermaye bütçesine ek gelir kazandırılacak.

“Üreten Üniversite Olarak Şehrimize ve Bölgemize Ekonomik Katkı Sağlamayı Sürdürüyoruz”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, tarımda öncü Üniversitemizin eğitim öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin yanında uygulama sahalarında üretilen katma değerli ürünlerle hem şehrimize hem de bölgemize ekonomik katkı sağlamayı sürdürdüğünü belirtti. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemize ait üretim uygulama sahalarındaki 35 dekarlık elma hasadından yaklaşık 200 tonluk rekolte elde edildiğine vurgu yapan Rektörümüz, elde edilen yedi ayrıca cinsteki elmanın hem Satış Ofislerimiz hem de dış pazar üzerinden tüketiciyle buluşturulacağını ve böylece döner sermaye bütçesine ek gelir kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

Rektörümüz son olarak bölgesel kalkınma odaklı Üniversitemizin birçok alanda olduğu gibi öncelikli alanı tarım-gıdadaki çalışmalarının da kararlılıkla süreceğini belirterek uygulama sahalarımızdaki bilimsel çalışmalar ile üretim uygulama faaliyetlerinde emeği geçen tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkür etti.