Tıp Fakültemizin Uzmanlık Eğitimi Verme Yetkisi Onaylandı


Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin klinik yetkilendirme başvuruları, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından değerlendirildi ve fakültemizin “Adli Tıp”, “Aile Hekimliği”, “Üroloji” ve “Acil Tıp” Anabilim Dallarındaki uzmanlık eğitimi verme yetkisi onaylandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Tıp Fakültemizin, Niğde’nin ve bulunduğumuz bölgenin sağlık hizmeti ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde gelişimini aralıksız olarak sürdürdüğünü ifade ederek “Tıp Fakültemizdeki ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki olumlu gelişmeler ile umuyoruz ki, Niğdeli hemşerilerimizin sağlık hizmetleri için uzun yolculuklar yapıp şehir dışına gitmelerine gerek kalmayacak. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yönetimi olarak Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimizdeki tüm çalışmalarımızı bu bağlamda yapıyoruz ve kısa sürede bu çalışmalarımızın da başarıyla tamamlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Tıp Fakültemizdeki akademisyen sayısını da artırmak istediklerini söyleyen ve uzmanlık eğitimi verebilmenin de önemli bir yetkinlik olduğunu da sözlerine ekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, başta Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Üner Kayabaş olmak üzere uzmanlık eğitimi verme yetkisinin onaylanması sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.