Fakültemiz Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydiler


Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte, Niğde Belediye Başkan Vekili Sebahattin Ecemiş, Niğde Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Açış konuşmalarıyla başlayan törende Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’nun yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir ile öğrenciler adına Tıp Fakültesi öğrencisi Musa Aydın konuşma yaptı.

“Öğrencilerimiz Ülkemizin Güçlü Sağlık Sistemine Daha da Güç Katacaklar”

Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, törende önlüklerini giyecek öğrencilerimizin hem fiziksel hem de vicdani temizliğin simgesi olan beyaz önlükleriyle çok iyi birer hekim olacaklarını ve ülkemizin güçlü sağlık sistemine daha da güç katacaklarını belirtti. Tıp Fakültemizin 2017 yılında öğrenci alarak eğitim öğretime başladığını hatırlatan Rektörümüz, Tıp Fakültemizin ilk mezunlarını ise geçen yıl verdiğini belirtti.

Fakültemizde hâlihazırda 700’e yakın öğrencinin eğitim aldığını ve 100’e yakın öğretim elemanının bulunduğunu ifade eden Rektörümüz, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Tıp alanındaki bilim ve eğitim öğretim hizmetlerine devam eden fakültemiz, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aracılığıyla şehrimize ve bölgemize üst düzey sağlık hizmetleri vermeyi de sürdürmektedir. Bu yönüyle hem bir eğitim yuvası hem de ülkemizin sağlık sisteminin güçlü ve önemli bir parçası olan Tıp Fakültemiz, sürekli gelişmeye ve geliştirmeye devam etmektedir. Biz de Üniversite yönetimi olarak fakültemizin sürekli gelişmesi ve büyümesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum.’’

Rektörümüz son olarak “Tüm bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin her birinin ülkemiz ve aziz milletimiz için ter dökeceklerini bilerek, kendilerine İbni Sina’lardan, Tıbbiyeli Hikmet’lerden, Dr. Fazıl Küçük’lerden alacakları ilham ve feyzle eğitim ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, sahneye gelen 225 Tıp Fakültesi öğrencisine protokol üyeleri tarafından önlük giydirilmesinin ardından son buldu.