Üniversitemizde “Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması” Düzenlendi

Katılımcıların, takım çalışmasını ve disiplinler arası çalışma becerileri kazanması adına, İnşaat Mühendisliği Bölümünün organizasyonu, Yenilikçi İnşaat Kulübünün de desteği ile organize edilen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran programda yaptığı konuşmada, “Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması, öğrencilerimizin takım çalışması ve disiplinler arası çalışma becerileri kazanmasında, üniversite-sanayi işbirliğini artırılmasında ve öğrenci - öğretim elemanı ilişkisini güçlendirilmesinde önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran ayrıca böyle bir yarışmanın düzenlenmesinde katkıları olan Kuzeyboru Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ve İnşaat Bölüm Başkanlığına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yarışma programı öncesi konuşma yapan bir diğer isim olan Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatih Özcan, “Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması, öğrencilerimizin taşıyıcı sistem alanında bilgi ve yeteneğini geliştirecek, belirli bir problem üzerinde özgün araştırma yapmalarını ve estetik bakış açısı kazanmalarını sağlayacak bir etkinlik” ifadelerini kullanarak, yarışmada katkılarını esirgemeyen Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran’a, Kuzeyboru firmasına ve Yenilikçi İnşaat Kulübü üyelerine teşekkür ettikten sonra konuşmasını sonlandırdı.

Üniversite-Sanayi işbirliğinin artırılması ve öğrenci-öğretim elemanı ilişkisinin güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 27 takımın mücadele verdiği Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü yarışmasını jüri değerlendirmesi sonucunda 5 Haziran takımı kazanırken, Kaldıraç takımı da Mansiyon ödülünün sahibi oldu.