Zorunlu Ders
|
GKK2001 ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ-I
|
2
|
1
|
3
|
Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak taze et, donduruluş et ürünleri, kanatlı et ve su ürünlerinin analizlerini yapma/değerlendirme yeterlikleri, Taze Etlerin Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri, Dondurulmuş Et ve Ürünlerinin Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri, Kanatlı Etlerinin Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri, Su Ürünlerinin Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri.
|
Zorunlu Ders
|
GKK2003 TAHIL VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ-I
|
3
|
1
|
4
|
Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak tahıllardan numune alma, buğday ve buğday unu analizlerini yapma/değerlendirme yeterlikleri, Tahıllardan Numune Alma ve Hazırlama, Buğdayda Yabancı Madde Miktarı, Hektolitre Ağırlığı, Bintane Ağırlığı, Tane İriliği, Tane Un Verimi, Nem, Protein, Kül, Nişasta, Düşme Sayısı, Sedimantasyon Değeri, Gluten, Gluten İndeks Değeri Tayini, Buğday Ununda Duyusal, Kimyasal ve Fizikokimyasal Analizler.
|
Zorunlu Ders
|
GKK2005 SÜT VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ-II
|
2
|
1
|
3
|
Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak yoğurt, krema, tereyağı ve dondurma analizlerini yapma/değerlendirme yeterlikleri, Yoğurtların Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri, Kremada Duyusal ve Kimyasal Analizler, Tereyağında Duyusal ve Kimyasal Analizler, Dondurmada Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Analizler.
|
Zorunlu Ders
|
GKK2007 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ-II
|
3
|
0
|
3
|
Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak et, meyve-sebze, tahıl ve ürünleri ile balda mikrobiyolojik analizler yapma/değerlendirme yeterlikleri, Çiğ Kırmızı Etlerde Mikrobiyolojik Analizler, Et Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler, Kanatlı Etlerinde Mikrobiyolojik Analizler, Su Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler, Taze Meyve-Sebzelerde Mikrobiyolojik Analizler, Meyve-Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Analizler, Ekmeklerde, Makarnalarda ve Bisküvilerde Mikrobiyolojik Analizler, Balda İndikatör ve Patojen Mikroorganizma Sayımı.
|
Seçmeli Ders
|
GKK2011 MEYVE-SEBZE VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ-I
|
2
|
1
|
3
|
Mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak taze meyve- sebze ile meyve suyu analizlerini yapma/değerlendirme yeterlikleri, Taze Meyve-Sebzelerde Duyusal Analizler, Suda Çözünür Kurumadde(Briks), Toplam Asitlik, Şeker, Su Aktivitesi, Askorbik Asit, Pestisit, Nitrit, Ağır Metal Tayini, Meyve Suyunda Duyusal, Fiziksel ve Kimyasal Analizler.
|
Seçmeli Ders
|
GKK2013 GIDA KATKI MADDELERİ
|
3
|
0
|
4
|
Ürünlerin kullanım veya muhafaza sürelerini artırmak,ürün çeşitliliğini artırmak gibi nedenlerle gıdalara katılan katkı maddeleri hakkında bilgi vermek.
|
Seçmeli Ders
|
GKK2015 GIDA KİMYASI VE BESLENME
|
3
|
0
|
4
|
Gıdaların bileşimi, proteinler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler-mineral maddeleri, fiziksel ve kimyasal yapıları ve organizmadaki görevleri.
|
Seçmeli Ders
|
GKK2017 GIDA MEVZUATI-I
|
3
|
0
|
4
|
Et ve süt ve ürünlerinde uyulması gereken yasal kurallar hakkında bilgilendirmek.
|
Seçmeli Ders
|
GKK2019 MESLEK ETİĞİ
|
3
|
0
|
2
|
Etik ve ahlak kavramlarını incelemek, Etik sistemlerini incelemek, Ahlakın oluşumunda rol oynayan faktörleri incelemek, Meslek etiğini incelemek, Mesleki yozlaşma ve meslek hayatında etik dışı davranışların sonuçlarını incelemek, Sosyal sorumluluk kavramını incelemek.
|
Seçmeli Ders
|
GKK2021 ÇEVRE KORUMA
|
3
|
0
|
2
|
Çevre Yönetmelik Bilgisi, Risk Analizi, Kişisel Korunma Önlemleri, Uluslararası Sağlık ve Güvenlik İkazları İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetmeliği
|
Seçmeli Ders
|
GKK2023 İŞLETME YÖNETİMİ-I
|
3
|
0
|
4
|
Mikro ekonomik Verileri Takip Etmek, Makroekonomik Göstergeleri Analiz Etmek, Pazardaki Boşlukları Tespit Etmek, Yatırım Alternatiflerini Değerlendirerek En Uygun Olanını Seçmek, Yapılabilirlik Çalışmalarını Yürütmek, İşletmenin Çevresini Tanımak , Talep Analizi ve Tahmini Yapmak, İşletmenin Kuruluş Yerini Belirlemek, İşletmenin Hukuksal Yapısını Belirlemek, İş yerinin Kapasitesini Belirlemek, Toplam Yatırım Maliyetini Belirleyerek Finansmanını Sağlamak, Tahmini Gelir Gider Hesabını Yapmak.
|
Seçmeli Ders
|
GKK2025 İLK YARDIM
|
3
|
0
|
6
|
İlk yardımın temel ilkeleri, yaşlı ve çocuklarda temel yaşam desteği, zehirlenmeler, kırık ve çıkıklar, yanıklar,travmalar, hasta taşıma.
|
Staj Dersi
|
GKK2051 ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM STAJ
|
0
|
0
|
4
|
STAJ
|