Akademisyenimiz TÜBA-GEBİP Ödülüne Layık Görüldü

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Alper Gürbüz 2001 yılından bu yana doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmelerini, kendi çalışma gruplarını oluşturmalarını ve Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik etmek amacıyla verilen TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) -GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ödülüne layık görüldü.

Doktora derecesini almış ve Türkiye’de çalışan veya Türkiye’de çalışma kararını vermiş, 39 yaşını doldurmamış genç bilim insanlarının başvuruları arasından yapılan değerlendirmeyle ödüle layık görülen akademisyenimiz Doç. Dr. Alper Gürbüz, ödülünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

TÜBA’nın her yıl üstün başarılı genç bilim insanlarını teşvik etmek üzere verdiği ödüle layık görülen Doç. Dr. Alper Gürbüz hocamızı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Ülkemizin değerli genç akademisyenlerinin böyle kıymetli teşvikler ile desteklenmesi ve onların çalışmalarını daha iyi şartlarda sürdürebilmeleri için oldukça değerli. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalara olan desteğimizi artırarak sürdürmekte kararlıyız. Üstün başarılı genç bilim insanı ödülüne layık görülen Doç. Dr. Alper Gürbüz hocamıza gelecek çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

TÜBA-GEBİP Ödülünü 21 farklı üniversite ve kurumdan 34 üstün başarılı genç bilim insanı kazanırken bu sayıyla birlikte şimdiye kadar TÜBA-GEBİP Ödülü kazanan bilim insanı sayısı da 610’a yükselmiş oldu.