“Hayata İstatiksel Dokunuş” Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından, “Hayata İstatiksel Dokunuş” adlı çevrim içi konferans düzenlendi.

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Programı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Kocaöz’ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Naci Murat konuşmacı olarak katıldı. Çevrim içi konferansa, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları, öğrencileri ve birçok üniversiteden akademisyen ve öğrenci de katılım gösterdi.

Konferans konuşmasında, günlük hayatta ve özellikle sağlık süreçlerinde, veri uygulamasında istatistiğin nasıl kullanılacağına yönelik bilgiler aktaran Dr. Öğr. Üyesi Naci Murat açıklamalarına, “Biyoistatistik derslerinde ciddi teorik bilgiler, formülizasyonlar ve Z, T, F tabloları dahil bir çok formülün ezbere bilmesini istedik ama bu formülleri gerçek hayatta nasıl kullanılacağını sizlerle paylaşamadık. Bu nedenle istatistiği sevememenizin veya istatistikten çekinmeniz noktasında sorumluluk bizlerin. Bu konuda hataları telafi etme zamanı geldi. Bu sebeple konferansımız organize edildi” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Naci Murat konuşmasının devamında “İstatistik sadece tez ve makale yazma süreçlerinde kullanılan bir bilim dalı değil, istatistik günlük yaşantımızda, soluk alış verişinizden tutun, normal alışverişinize kadar tüm süreçlerde yer alan bir bilim dalıdır” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Naci Murat konferans boyunca ilgi çekici birçok örnekle, istatistiğin nerelerde kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Yoğun ilgi ile takip edilen çevrim içi etkinlik sonunda, Prof. Dr. Semra Kocaöz de, istatistik alanında kendimizi geliştirmemizin önemini vurgulayarak, katkılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Naci Murat’a ilgileri için de katılımcılara teşekkür etti.