Rektörümüzden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919, aziz milletimizin işgalci emperyalist güçlere karşı vatanımızın bağımsızlığı için verdiği Milli Mücadele’mizin ilk adımının atıldığı tarihtir. Mazisi şan ve şeref dolu milletimiz, bu tarih itibarıyla tecessüm eden milli bağımsızlık ateşine üstün cesaret ve feragatle sahip çıkmış, aziz vatanın istikbal ve istiklalini cansiperane bir şekilde müdafaa etmiştir. Müstevlilere karşı zaferle sonuçlanan mücadelemizin başlangıcını ifade eden bu tarih, ayrıca Milli Mücadele’mizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bizler de başta kahraman şehidimiz ve hemşehrimiz Astsubay Ömer Halisdemir’in adını taşımanın sorumluluğuyla beraber, tarihte eşine ender rastlanan bu mücadelemizden ilhamla ülkemizin her daim aydınlık yarınlara ulaşması için gençlerimizin milli bilinç ve ruhla yetişmelerine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyor, gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”