PÇ 1. Matematik ve temel bilimler alanında yeterli bilgi birikimine sahip olma ve bu bilgileri gıda mühendisliği alanında kullanabilme becerisi
PÇ 2. Gıda mühendisliği ve teknolojisi ile ilgili alanlardaki uygulamalarda problemleri saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme; bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi
PÇ 3. Gıda Mühendisliği ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme ve karşılaşılacak sorunların çözümlenmesinde önderlik yapabilme
PÇ 4. Gıda Mühendisliği için gerekli modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi
PÇ 5. Gıda Mühendisliği problemlerinin incelenmesi için deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi
PÇ 6. Gıda Mühendisliği ile ilgili disiplinler arası etkileşimi kavrama ve bu bilgileri sentezleyerek yeni bilgiler ve teoriler oluşturabilme
PÇ 7. Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda çalışabilme becerisi
PÇ 8. Bilgiye erişebilme; sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi, bir yabancı dilde alanındaki bilgileri izleyebilme ve iletişim kurabilme
PÇ 9. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliğinin anlaşılması ve farkındalığın artması
PÇ 10. Mesleki etik ve sorumluluk bilinci
PÇ 11. Girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürebilir kalkınma hakkında farkındalık sahibi olma
PÇ 12. Gıda ile ilgili mevzuata ve yönetim sistemlerine hâkim olma
PÇ 13. Çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olma
Son Güncelleme Tarihi:19.10.2023