Zorunlu Ders
|
ASC2001 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
|
2
|
0
|
2
|
İş sağlığı ve güvenliğin tanımı ve önemi, güvenli bir ortamın kuralları, elektrik, doğal gaz, buhar ve kömür gibi farklı enerji kullanımında dikkat edilecek öncelikler, kesici ve parçalayıcı aletlerin kullanımında dikkat edilecek hususlar, kaza halinde yapmaları gerekenler, ilk yardım malzemeleri, ilk yardım uygulamaları.
|
Zorunlu Ders
|
ASC2003 GIDA MEVZUATI
|
3
|
0
|
4
|
Mevzuata giriş, gıda mevzuatının tanımı ve tarihçesi, gıda mevzuatı ve temel kavramları, Türk Gıda Kodeksi (Yönetmelikler, Tebliğler), gıda güvenliği ve gıda mevzuatı, gıda standartları (TSE, FAO, WHO, Codex Alimentarius Komisyonu, JECFA), kalite yönetim sistemleri (ISO 22000, HACCP, GAP, GMP, GHP).
|
Staj Dersi
|
ASC2005 ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (STAJ)
|
0
|
0
|
8
|
Bu ders öğrencinin teorik olarak okulda aldığı derslerin sektörde uygulamasını yapıp bilgilerini pekiştirebilmesi amacıyla yapılan bir uygulamadır.
|
Seçmeli Ders
|
ASC2007 PASTANE ÜRÜNLERİ
|
1
|
3
|
4
|
Pastane ürünlerinin genel bileşenleri, pastaların hazırlanması, depolanması, saklanması ve işlenmesi sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar belirlenir.
|
Seçmeli Ders
|
ASC2009 SOĞUK MUTFAK
|
1
|
3
|
4
|
Hors d’oeuvres, canapés, pates, sosis, terrines, ve salata büfeleri ve büfe dizaynı, konumlandırma ve sunumu ve menü planlamada yeterli dereceye getirir.
|
Seçmeli Ders
|
ASC2013 İLK YARDIM
|
3
|
0
|
4
|
İlk yardım, tanımı, amacı, acil durumlarda karar verme, solunum ve kalp durması, yaralanma ve kanamalar, ısı yaralanmaları, yanık, zehirlenme, boğulmalar, kırıklar ve diğer kas-iskelet sistemi yaralanmaları, dolaşım sistemi sorunları, omurga travmaları, yabancı cisim batmaları, hayvan ve böcek ısırıklarında ilk yardım, pansuman ve yaralı taşıma teknikleri.
|
Seçmeli Ders
|
ASC2015 MESLEKİ İLETİŞİM
|
3
|
0
|
4
|
İletişim türlerinin sınıflandırılması, yazılı ve sözlü iletişim, telefonla iletişim, sözsüz iletişim kodlarının önemi, yüz yüze iletişimde beden dili kullanımı ve önemi, konuk tipleri ve davranışları, konuğun işletme içerisinde karşılaşabileceği olağan dışı durumlar, müdahale edilmesi mümkün olmayan durumlar, konuk isteklerinin, şikayetlerinin alınması, konuk isteklerinin, şikayetleriyle ilgili kullanılacak formlar ve değerlendirme yöntemleri.
|
Seçmeli Ders
|
ASC2017 MUTFAK ÜRÜNLERİ
|
3
|
0
|
4
|
Gıdaların ana bileşenleri: karbonhidratlar, yağlar, proteinler, mineraller, vitaminler ve su. Gıdaların hazırlanması, depolanması, saklanması ve işlenmesi sırasında bileşiminde meydana gelen kimyasal değişiklikler. Gıda bileşenlerinde meydana gelen değişikliklerin gıdaların fiziksel, işlevsel ve besinsel özelliklerine etkileri. Gıda bileşenleri, gıda katkı maddeleri ve ilgili gıda mevzuatları
|
Seçmeli Ders
|
ASC2019 MESLEK ETİĞİ
|
3
|
0
|
4
|
Etik kavramının kuramsal temelleri. Etik davranışın toplumsal etkenleri; kültür, değerler, normlar, görgü kuralları. Amaçlanan sonuç etiği. Kural etiği. Etik sisteminde toplumsal sözleşme. Etik sisteminde kişisel etik. Yönetimde etik. Mesleki etik işlevi. Örgütsel etik işlevi. Ödev sunumu ve uygulama örnekleri.
|
Seçmeli Ders
|
ASC2021 KALİTE YÖNETİMİ
|
3
|
0
|
4
|
Kalitenin tanımlanması, kalitenin tarihi gelişim süreci, kalite yönetiminin tanımlanması ve ilgili kavramlar, kalite yönetiminin temel öğeleri, kalite yönetimini etkileyen temel faktörler, kalite anlayışı ve kalite maliyetleri, Toplam kalite anlayışında insan faktörü, dünyada ve Türkiye’de toplam kalite yönetimi uygulamaları.
|
Seçmeli Ders
|
ASC2023 GENEL İŞLETME
|
3
|
0
|
4
|
İşletmeciliğe giriş, işletme kuruluşu ve çeşitleri, yönetici ve liderlik, üretim ve pazarlama, girişimcilik, işletmelerde markalaşma ve insan kaynakları yönetimi.
|
Zorunlu Ders
|
ASC2025 MESLEKİ YABANCI DİL III
|
2
|
0
|
2
|
|
Zorunlu Ders
|
ASC2027 YİYECEK İÇECEK KÜLTÜR TARİHİ
|
2
|
0
|
2
|
|
Seçmeli Ders
|
ASC2029 GIDA MEVZUATI
|
3
|
0
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
ASC2031 DÜNYA MUTFAKLARI I
|
1
|
3
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
ASC2033 KARİYER PLANLAMA
|
2
|
0
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2051 İLK YARDIM
|
3
|
0
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2053 MESLEKİ İNGİLİZCE
|
2
|
1
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2057 GASTRONOMİ UYGULAMALARI
|
2
|
1
|
4
|
|
Seçmeli Ders
|
USD2071 ÜRÜN TASARIMI
|
2
|
1
|
4
|
|