Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
  • Akademik Takvim
  • Anketler
  • Bilgi Edinme
  • Bilgi Paketi
  • Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
  • Etkinlik Talep Formu
  • NOHU Login
  • NUBulut
  • Öğrenci e-posta
  • Personel e-posta
  • Telefon Rehberi
  • Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Yemek Menü
  • Yemekhane Sanal Pos
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Logo
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
  • Aşçılık


    Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

  • Bölüm
    • Genel Bilgi
    • Bölüm Kurulu
    • Sayılarla Bölümümüz
    • Misyon ve Vizyonumuz
    • Komisyonlar
    • KVKK Aydınlatma Metni
    • KVK ve İşlenme Politikası
    • Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu
  • Akademik Kadro
  • Araştırma
    • Projeler
    • Yayınlar
    • Laboratuvarlar
  • Öğrenci
    • Ders Programı
    • Formlar
    • Öğrenci Temsilciliği
  • Dersler
    • Ders Planları
    • Kısa ders İçerikleri
  • Yeterlilikler
    • Beceri ve Yetkinlikler
    • Eğitim Amaçları
    • Program Çıktıları
    • Hedefleri
    • Not Değerlendirme
    • GZFT Analizi
    • Program Çıktı Matrisleri
  • Koordinatörlükler
    • Koordinatörlükler
  • Anketler
    • Mezun ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri
  • Kalite
    • Öz Değerlendirme Raporu(S)
    • Akran Değerlendirme Raporu(S)
    • Eylem Planı İzleme Raporu(S)
    • Öğrenci İş Yükü Raporu(S)
    • Eylem Planı Takvimi(S)
    • Bölüm Kalite Komisyonu(S)
    • Bölüm Danışma Kurulu(S)
    • Komisyon ve Kurul Kararları(S)

Kayseri 4. AR-GE Proje Pazarı ve Tanıtım Günlerinde Ödül!


Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN danışmanlığında, 2209-A TÜBİTAK projesi kapsamında destek almaya hak kazanan "Sürdürülebilir Gastronomi Kapsamında Yöresel Niğde Ekmeklerinin Tespitinin Yapılması ve Literatüre Kazandırılması" isimli proje Kayseri 4. AR-GE Proje Pazarı ve Tanıtım Günlerinde, Sosyal ve Beşerî Bilimler alanında 3. Lük ödülü kazanmıştır. Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN'i, Proje Yürütücüsü olan Elif Sena BİLEN ve araştırmacı Yağmur YILDIZ'ı da tebrik ederiz.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu'dan Bölümümüze Ziyaret


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencilerine Öğr. Gör. Mevlüt ÖLMEZ Mutfak Uygulamalarına Giriş dersi kapsamında “Deniz Mahsulleri, Balıklar ve Mezeler” Workshop eğitimi düzenledi. Workshop eğitimine gelen rektör hocamız Prof. Dr. Hasan USLU, Öğr. Gör. Dilek YAPRAK USLU, Prof. Dr. Serkan İBİŞ, Doç. Dr. Ebru KEMER, Prof. Dr. Mutlu Başaran ÖZTÜRK, Prof. Dr. Gülin ÖZTÜRK ve aşçılık öğrencilerine deniz mahsulleri, balıklardan ve mezelerden hazırlanan ürünler ikram edildi.

TKDK Eğitim Semineri


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN koordinatörlüğünde bölüm öğrencilerimize TKDK semineri düzenlendi. Bu kapsamda TKDK Niğde İl Ofisi Temsilcisi Uzman Mustafa ÖZKAN seminer eğitimi verdi. Öğrencilerimizin gelecekte yapacakları yatırımlara devletin vermiş olduğu destekler anlatıldı.

Tabal Gastronomi Evi Ziyareti


Öğr. Görevlisi Şinasi ÖZMEN koordinatörlüğünde sektör ziyaretleri kapsamında Tabal Gastronomi Evi ziyaret edildi. Bu ziyaret kapsamında Yöresel Türk Mutfakları Dersi kapsamında Niğde Mutfağı ve Anadolu yemekleri üzerine eğitim verildi.

Yeşilay Haftası Farkındalık Etkinliği


Yeşilay haftası kapsamında farkındalık oluşturabilmek amacıyla Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN danışmanlığında Gastronomi Kulübü ve Genç Yeşilay Kulübü ortaklığında “Yeşil Kurabiye Etkinliği” gerçekleştirilerek üniversitemiz öğrencilerine dağıtımı yapıldı.

Elma Temalı Kurabiye Etkinliği


Aşçılık Programımız uygulama mutfaklarında sevgi evlerinde kalan çocuklarımıza yönelik elmalı kurabiye etkinliği yapılmıştır.

Marifet Kimde Yarışması


Niğde Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü işbirliği ile yarışma düzenlendi.

Genel Yangın Eğitimi ve Mutfaklarda Yangın Eğitimi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri öğrencilerine Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Şinasi ÖZMEN koordinatörlüğünde “Genel Yangın Eğitimi” ve “Mutfakta Yangın Eğitimi” verildi. Eğitim için Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın ekibi eşlik ettiler.

“Tarhana ve Peynir” Workshop


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri öğrencilerine Aşçılık Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mevlüt ÖLMEZ “Tarhana ve Peynir” Workshop eğitimi düzenledi. Eğitime katılan öğrenciler Executive Chef Gökhan DEMİRBAŞÇI ve ekibinden yöresel tarhanadan füzyon mutfak çalışmaları eğitimi alırken Niğde’de peynir üretici olan Recai ERBİŞİM’den ise ulusal ve uluslararası peynir eğitimi aldılar.

“New York ve San Sebastian Cheesecake” Workshop


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri öğrencilerine Aşçılık Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mevlüt ÖLMEZ “New York ve San Sebastian Cheesecake” Workshop eğitimi düzenledi. Eğitime katılan öğrenciler Pastry Chef Yalçın Arpa’dan New York ve San Sebastian Cheesecake workshop eğitimi aldılar.

Deniz Mahsulleri ve Balıklar” Workshop


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri öğrencilerine Aşçılık Programı Öğretim Elemanı Doç. Dr. Ebru KEMER ve Öğr. Gör. Mevlüt ÖLMEZ Mutfak Uygulamalarına Giriş dersinde “Deniz Mahsulleri ve Balıklar” Workshop eğitimi düzenledi. Ayrıca Deniz Mahsulleri ve Balıklar Workshop eğitimine rektör hocamız Prof. Dr. Hasan USLU ve Öğr. Gör. Dilek YAPRAK USLU katılım sağladı.

Akran Yönderliği Toplantısı


Bölümümüz Aşçılık Programı (N.Ö. ve İ.Ö.) I. ve II.sınıfta öğrenim gören öğrencilere ilgide kayıtlı yazıda belirtilen konular hakkında akran yönderliği toplantısı düzenlenmiş olup, kanıtlar ekte sunulmuştur.

Kasaplık Hayvanlarda Karkasın Açılması ve Bölümlere Ayrılması


Öğr. Gör. İsa Serhan CİHANGİR tarafından Aşçılık Programı (N.Ö./İ.Ö.) öğrencilerine 07-18 Kasım 2023 tarihleri arasında "Kasaplık Hayvanlarda Karkasın Açılması ve Bölümlere Ayrılması" konulu eğitim düzenlenmiştir.

Uluslararası Elma Yetiştiriciliği Muhafazası ve Pazarlaması Fuarı


Aşçılık Programı Öğretim Elemanları ve öğrencilerinin Niğde ilinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Elma Yetiştiriciliği Muhafazası ve Pazarlaması Fuarında 51 çeşit Elma içerikli yemekler hazırlamıştır.

Danışman Öğrenci Toplantısı


Aşçılık Programı (N.Ö./İ.Ö.)) 1. ve 2. sınıfta öğrenim gören öğrencilere danışman öğrenci toplantısı düzenlenmiştir.

Niğde 3. Gastronomi Festivali


Aşçılık Programı öğretim elemanlarımız 3.sü düzenlenen Niğde Gastronomi Festivali programının hazırlanması ve yürütülmesi esnasında yapılacak iş ve işlemlerde aktif görev almışlardır.

Oryantasyon Eğitimi


Bölümümüz, Aşçılık Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 1. sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi düzenlenmiştir.

Erasmus+ K1 Gençlik Programı kapsamında Aşçılık Programı İSPANYA (Gastnomia y Cultura Europea mediante los ODS)


Erasmus+ K1 Gençlik Programı kapsamında Aşçılık Programı

Sevgi Evleri Temel Aşçılık Mutfak Eğitimi


Kızılay Genel Merkezi tarafından düzenlenecek olan Şenlendirme Projesi kapsamında sevgi evlerinde kalan çocuklara yönelik Temel Aşçılık mutfak eğitimi verilmiştir.

Aşçılık Programımızın Akreditasyon Süreci Başlamıştır


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Sosyal Bİlimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı (Normal Öğretim) akreditasyon süreci başlamıştır.

Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesinde Aşçılık Programı Tanıtımı Semineri Gerçekleştirildi


Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim görevlileri, Şinasi ÖZMEN, Mevlüt ÖLMEZ ve İsa Serhan CİHANGİR tarafından Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesinde Aşçılık Programı Tanıtımı Semineri Gerçekleştirildi. Gastronomi ve Aşçılık sektörü hakkında bilgi verilip iş imkanlarından bahsedilmiştir.

Üniversitemizde Staj ve İş İmkanı Semineri Gerçekleştirildi


Üniversitemizde, Niğde Sosyal Bilimler MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümünün organizasyonu ve Limak İnternational Hotels & Resort Otel’in katkılarıyla “Staj ve İş İmkanı” Semineri gerçekleştirildi.

Kruvaziyer Turizmi ve Turizmde Yurt Dışı İş Olanakları Semineri Gerçekleştirildi


Gastronomi Kulübünün organize etmiş olduğu Kruvaziyer Turizmi ve Turizmde Yurt Dışı İş Olanakları Semineri gerçekleştirildi. Katılımcı danışman Muammer SONGUR tarafından Kruvaziyer Turizminin tanıtımı yapılmış ve bu alanda ne tür iş imkanları doğabilir anlatılmıştır. Gemi aşçısı olabilmek için neler yapılmalı anlatılmıştır.

Tarladan Sofraya Niğde Patates Festvaline Katılım Sağladık


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak paydaş olduğumuz Tarladan Sofraya Niğde Patates Festivaline Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Programı hocalarımız ve öğrencilerimizin katkılarıyla katılım sağlandı. Aşçılık programı festivalde 51 çeşit patates yemeği yaparak büyük beğeni kazandı.

İkinci Şansım Gastronomi Projesi tamamlandı


Üniversitemizin paydaşı olduğu ve Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) tarafından desteklenen, denetimli serbestler için gerçekleştirilen "İkinci Şansım Gastronomi Projesi" Sertifika Töreni gerçekleştirildi. Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, Aşçılık Programı Öğretim Görevlilerinin Katkılarıyla Uygulama Mutfağında, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen ve toplamda 160 saat süren Aşçı Çırağı eğitimini tamamlayanlara, protokol üyeleri tarafından Aşçı Çırağı sertifikaları verildi.

İftarda ağızları lezzetlendiren Niğde'nin tescilli yemeği: "Bor söğürmesi"


Aşçılık Programı Öğr. Gör. Şinasi ÖZMEN hazırlamış olduğu Bor Söğürme ile ulusal medyada yer almıştır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Şinasi Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bor söğürmesinin özellikle ramazan ayında veya akşam yemeklerinde sıkça tüketildiğini anlattı.

Aşcılık Programı Uygulama Mutfağı Açılışı Gerçekleşti


Mutfak açılışımız da Aşçılık öğrecilerimizin maharetli ellerinden çıkan çeşitli ikramlarımız misafirlerimize sunuldu.

Aşcılık Programı Uygulama Mutfağı Açılışı Gerçekleşti


Mutfak açılışımız da Aşçılık öğrecilerimizin maharetli ellerinden çıkan çeşitli ikramlarımız misafirlerimize sunuldu.

Aşcılık Programı Uygulama Mutfağı Açılışı Gerçekleşti


Mutfak açılışımız da Aşçılık öğrecilerimizin maharetli ellerinden çıkan çeşitli ikramlarımız misafirlerimize sunuldu.

Haberler / Duyurular

Arşiv

NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI


Kayseri 4. AR-GE Proje Pazarı ve Tanıtım Günlerinde Ödül!


Kayseri 4. AR-GE Proje Pazarı ve Tanıtım Günlerinde Öğrencilerimiz Projelerini Sergilediler


Aşçılık Örgün Öğretim Ön Lisans Programı Akredite Oldu


Aşçılık Programımızın Akreditasyon Süreci Başlamıştır


Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesinde Aşçılık Programı Tanıtımı Semineri Gerçekleştirildi


Üniversitemizde Staj ve İş İmkanı Semineri Gerçekleştirildi


Kruvaziyer Turizmi ve Turizmde Yurt Dışı İş Olanakları Semineri Gerçekleştirildi


Tarladan Sofraya Niğde Patates Festvaline Katılım Sağladık


"İkinci Şansım Gastronomi Projesi" tamamlandı.


Etkinlikler

Arşiv
24
Aralık

Aşçılık Programı Mesleki Tanıtım Günleri Kapsamında Özel Anlam Okulları Ziyareti


Hızlı Erişim

Kampus Planı

Merkez Yerleşke

Aşağı Kayabaşı Yerleşkesi

Spor Bilimleri Fakültesi Yerleşkesi

Bor Yerleşkesi

Derbent Yerleşkesi

Ulukışla Yerleşkesi

Bağlantılar

YÖK

Study in Turkey

Europass

ARBİS

CİMER

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Niğde Yatırım Destek Ofisi

Kısayollar

Kişisel Verilerin Korunması

NÜSEM

Merkezi Araştırma Laboratuvarı

KONUKEVİ

Niğde TEKNOPARK

İletişim

  • Tel :Telefon Bilgisi
  • Fax :Fax Bilgisi
  • Email :Email Bilgisi
  • Adres : Adres Bilgisi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi

© Copyright 2016.Bilgi İşlem Daire Başkanlığı All Rights Reserved. Web Sorumlusu