Misyon
Aşçılık alanında; sorunlara çözüm üretebilen yenilikçi fikirlere sahip, eleştirel bakış açısı geliştirerek donanımlı ve çok yönlü bireyler olarak kendilerini geliştirebilen, üniversitemizin sunduğu mesleki eğitim ortamında çözüm odaklı anlayışla bilim, teknoloji, sanat ve kültür alanındaki gelişmelerinde öncü rol üstlenebilen, toplum yararına çalışmalar yapabilen ve gastronominin sürdürülebilirliği konusunda farkındalık sahibi olan bireyler yetiştirmektir.
Vizyon
Dünya mutfağının ve ülkemizin farklı coğrafyalarındaki yemek kültürünün bilimsel metotlara dayalı farklı teknikler kullanarak ilerlemesini sağlayan, sürdürülebilir gastronomi çalışmalarına destek veren, sektörel alanda gerekli bilgi ve donanıma sahip, araştırmaya önem veren ve bilgileri sentezleyen, iletişim kabiliyeti yüksek ve takım çalışmasına uyumlu aşçılar yetiştirmeyi hedeflemektir.