Projenin Adı | Proje Yürütücüleri | Proje türü | Başlama-Bitiş tarihi (BÜTÇE) |
Türkiye’de Uygulanan Tarım Politikalarının Bazı Tarımsal Ürünlerin Rekabet Düzeyine Etkisi Üzerine Bir Araştırma | Prof.Dr. Canan Fisun ABAY, Doç.Dr. Berna TÜRKEKUL; Yrd.Doç.Dr. Betül GÜRER; Prof.Dr. M.Necat ÖREN | TÜBİTAK 1001 | 15.11.2014- 150.000 TL |
Farklı Kesim Ağırlıklarında Karayaka Kuzularının Karkas ve Et Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi | Prof.Dr.Zafer ULUTAŞ | TÜBİTAK | 2012-2013 |
Farklı ağırlıklarda kesilen Anadolu mandalarında karkas ve et kalite özelliklerinin Belirlenmesi | Prof.Dr.Zafer ULUTAŞ | TÜBİTAK | 2014-2016 |
Niğde bölgesinde bulunan ökse otunun yem değerinin in vitro gaz üretim yöntemi ile belirlenmesi | Mustafa Boğa, Sema Yaman, Sibel Canoğulları | BAP | 30.09.2015-31.12.2016 (15000 TL) |
Yucca Schidegera ve Çam Kabuğu Ekstraktlarının in vitro gaz üretimi ve in vitro protein parçalanabilirliği üzerine etkisi | | Sema Yaman Mustafa Boğa | BAP | Ağustos 2015 Aralık 2016 (15752 TL) |
Yumurtacı Japon bıldırcınlarının karma yemlerinde meyan kökü (Glycyrrhriza glabra) kullanımının performans, serum parametreleri, yumurta kolesterolü ve antioksidan kapasite üzerine etkisi | Sibel CANOĞULLARI Zeynep ERDOĞAN Ahmet ŞEKEROĞLU Mikail BAYLAN Altuğ KÜÇÜKGÜL | BAP | 2015-2016 (14.952 TL) |
Yumurtacı tavuklarda meyan kökü ( Glycyrrhriza glabra) kullanımının antioksidan kapasite, serum parametreleri ve performans üzerine etkileri | Mikail BAYLAN Sibel CANOĞULLARI Zeynep ERDOĞAN Altuğ KÜÇÜKGÜL Ayşen BULANCAK Asiye ÇETİNKAYA | BAP | 2015-2016 (11.966 TL) |
Uçucu organik bileşiklerin neden olduğu karaciğer intoksikasyonu üzerine Glycyrrhiza glabra etkinliğinin moleküler düzeyde araştırılması | Zeynep ERDOĞAN Suat ERDOĞAN Zeynep B. DOĞANLAR Oğuzhan DOĞANLAR Sibel CANOĞULLARI | BAP | 2015-2016 50.000 TL |
Niğde bölgesinde bulunan ökse otunun yem değerinin in vitro gaz üretim yöntemi ile belirlenmesi | Mustafa Boğa Sema Yaman Sibel Canoğulları | BAP | 2016-2017 14.500 TL |
Dışsal Salisilik Asit uygulamalarının Elma Bitkisinde Donmaya Karşı Adaptasyon, Verim ve Kalite üzerine Etkileri | Türkyılmaz, B., Akyol, E., Mentiş, O. | OHU Araştırma Fonu FEB 2012/08 nolu Proje | 2012- |
Bal Arısı (A.Mellifera L) Genetik Yapısının ve Bölgenin(Floranın) Arı Sütü Bileşimine Etkileri Üzerine bir Araştırma. | Akyol, E., Ok, D. | OHU Araştırma Fonu FEB 2013/16 nolu Proje | 2013- |
Ultrasonik muamele yapılarak balın kristalize olmasının kontrol edilebilirliği üzerine yapılan çalışma | Akyol, E., Çakır, V. | OHU Araştırma Fonu FEB 2013/13 nolu Proje | 2013-2015 |
Aynı Bölgede Üretilmiş Üreticiden Temin Edilen Ballar ile Marketlerden Temin Edilmiş Balların Biyokimyasal Yapı Bakımından Karşılaştırılması | Akyol, E., Karaca, A. | OHU Araştırma Fonu FEB 2013/47 nolu Proje | 2013- |
Sıcaklık ve Bölgenin Bal Arılarında Sperm Miktar ve Kalitesi Üzerine Etkileri | Aral, F., Akyol, E., Tatyüz, İ. | OHU Araştırma Fonu FEB 2012/08 nolu Proje | 2012- |
Propolis ile zenginleştirilmiş balık yağının oksidadif stabilitesinin belirlenmesi | Uçak, İ., Akyol, E., Yatmaz, H.A., Boğa, Yaman, S., | OHU Araştırma Fonu FEB 2016/…. nolu Proje | 2016- |