1. Uluslararası hakemli
dergilerde yayınlanan makaleler (SCI &SSCI & Arts and Humanities)
2012
1- Şekeroğlu, A., M. Diktaş, “Yavaş gelişen etlik
piliçlerin karkas özelliklerine ve et kalitesine serbest yetiştirme sisteminin
etkisi” Kafkas Univ Vet Derg, 18, 1007-1013, 2012.
2013
1. Karaman, S., A. Şekeroğlu, M.Duman,
“Physical characteristics and performance of laying hens caged in different
tiers and envirmentalparameters of each tier” Transactions of the
ASABE, 56, 321-328, 2013
2. Şekeroğlu, A., Sarı, H.,
Sarıca, M., Yıldırım, A., Duman, M., Effect of distance from the
roadway on heavy metal content and egg quality of village laying hen’s egg
along roadsides of Tokat-Turhal, Turkey. Pakistan Journal of Agricultural
Sciences, 50 (2) , 299-304,2013.
3. Yıldırım, A., Şekeroğlu, A.,
Eleroğlu, H., Şen, M.I., Duman, M., Effects of Korean
ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) root extract on egg production
performance and egg quality of laying hens. South African Journal of Animal
Science, 43 (No. 2), 194-207, 2013.
4. Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Işıklı, N.D., Şekeroğlu,
A., Duman, M., 2013. Comparison of meat quality and fatty
acid profile in slow-growing chicken genotypes fed diets
supplemented with Origanum vulgare or Melissa officinalis leaves
under the organic system under the organic system. Italian Journal
of Animal Science. 12 (3, e64), 395-403, 2013.
5. Şekeroğlu, A., Y. Tahtalı, M.Sarıca, M.Ş. Gülay, S.H. Abacı, M.Duman “Comparison of
Growth Curves of Broiler under Different Stocking Densities by Gompertz Model”
Kafkas Univ Vet Derg, 19, 669-672, 2013.
2014
1. Şahin, A. ve Ulutaş,
Z. 2014. Anadolu Mandalarının Değişik Metotlara Göre Tahmin Edilen Süt
Verimleri Üzerine Bazı Çevresel Faktörlerin Etkilerinin Belirlenmesi. Kafkas
Univ. Vet. Fak. Derg. 20(1), 79-85.
2. Sahin. A., Ulutaş,
Z., Karadavut, U., Yıldırım, A and Arslan, S. 2014. Anadolu Mandası
Malaklarında Büyüme Eğrisinin Çeşitli Doğrusal Olmayan Modeller Kullanılarak
Karşılaştırılması. Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg. 20(3), 357-362.
3. Yildirim, A., Ulutaş,
Z., Ocak, N., Şirin, E., Aksoy, Y., 2014. A Study on Gastrointestinal Tract
Characeristics of Ram Lambs With Same Weights From Six Common Turkish Sheep
Breeds. South African Journal of Animal Science 44(1), 90-96
4. Yildirim, A., Aksoy, Y. Ocak, N., Ulutaş, Z., 2014. Some Gastrointestinal Tract Characteristics Of
Karayaka Ram Lambs Slaughtered At Different Weights. Hindawi Publishing
Corporation. Scientific World Journal, Volume 2014,(1-6)
5. Sahin, A. and Ulutas, Z. Adkinson, A.Y., Adkinson,
R.W. 2014. Genetic Parameters of First Lactation Milk Yield and Fertility
Traits in Brown Swiss Cattle ” Ann. Anim. Sci., Vol.14, No. 3 (2014) 545–557.
6. Balcioglu, M. S., Karslı, T., Şahin, E., Ulutaş, Z. Ve
Aksoy, Y. 2014. Türkiye’ de yetiştirilen Bazı Yerli Koyun ırklarında
Kalpastatin (CAST) Geni Polimorfizminin PCR-RFLP Yöntemiyle Belirlenmesi. Tarım
Bilimleri Degisi, Cilt:20, No:4, 427-433.
7. Şahin, A. Yıldırım, A. And Ulutas, Z. 2014. Some
Physicohemical Characteristics of Raw Milk of anatolian Buffaloes. Ital. J.
Food. Sci. Vol:26, 398-404.
8. Şahin A, Ulutaş Z, Yıldırım, A. Aksoy, Y. and Genç, S.
(2014). Anadolu mandalarında farklı laktasyon eğrisi modellerinin
karşılaştırılması. Kafkas Üniversitesi Veteriner Kakültesi Dergisi, 20(6),
847-855.
9. Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A.,
Duman, M., 2014. Comparison of the growth performance and
carcass characteristics of two slow-growing broiler genotypes fed diets
supplemented with dry oregano (Origanum vulgare L.) or lemon balm (Melissa
officinalis L.) leaves under the organic system. Kafkas Üniv. Vet.
Derg. 20(1):49-58, DOI: 10.9775/kvfd.2013.9444.
10.
Eleroğlu, H.,
Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Çoksöyler, F.N., Duman, M., 2014. Comparison
of Growth Curves by Growth Models in Slow–Growing Chicken Genotypes Raised the
Organic System. International Journal of Agriculture and Biology, 16 (3),
529–535.
11.
Yıldırım,
A., Şekeroğlu, A., Koç, H., Eleroğlu, H., Tahtalı, Y., Şen,
M.I., Duman, M., 2014. Genç, NThe effect of dry caper (Capparis spinosa)
fruit on egg production and quality characterıstics of laying hens. Pakistan
Journal of Agricultural Sciences, 51(1), 217-22
12.
Şekeroğlu,
A., Duman,M., Tahtalı, Y.,
Yıldırım, A., Eleroğlu , H., 2014. The effect of different cage tiers and
age on egg performance, egg quality and stress parameters of laying
hens. South African Journal of Animal Science, 44(3), 288-297
13.
Akyol, E., Unalan, A., Yeninar, H., Ozkok, D., Ozturk, C.:
2014, Comparison of colony performances of Anatolian, Caucasian and Carniolan
honeybee (Apis mellifera L.)
genotypes in temperate climate conditions,
Italian Journal and Animal Sciences, 13(3409): 637-640.
2015
1.
Sahin,
A; Ulutas, Z; Yildirim, A, Aksoy, Y.
and Genç, S. (2015). Lactation curve and persistency of Anatolian buffaloes.
Ital. J.of Anim. Sci. Volume: 14 Issue: 2 Pages: 150-157.
2.
Diktaş,
M., Şekeroğlu, A., Duman, M., Yıldırım, A., 2015. Effect of
Different Housing Systems on Production and Blood Profile of Slow-Growing
Broilers, Kafkas Univ Vet Fak Derg 21 (4): 521-526.
3.
Eleroğlu,
H., Yıldırım, A., Duman, A., Şekeroğlu, A., 2015. The welfare of slow
growing broiler genotypes reared in organic system, Emirates Journal of Food and
Agriculture. 27(5): 454-45
4. Copur Akpinar G., Canogullari, S., Baylan, M., Alasahan,
S., Aygun, A., 2015. The use of propolis extract for the storage of quail eggs.
J. Appl. Poult. Res. 24:427–435
5. Akyol,
E., Doğan, H.,
Selamoğlu Talas, Z., Akgül, H., Unalan,
A.: 2015, Determining
the total antioxidant status and oxidative stress indexes of honey samples
obtained from different phytogeographical regions
in Turkey, Fresenius Environmental Bulletin, 24(4):1204-1208
6. Türkyılmaz
Unal, B., Mentis, O., Akyol,
E.: 2015, Effects
of Exogenous Salicylic Acid on Antioxidant Activity and Proline Accumulation in
Apple (Malus domestica L.) Hortic
Environ. Biotechnol. 56(5):606-611.,
7. Akyol,
E., Selamoğlu
Talas, Z., Gülhan, M.F.: 2015, Determination of some biochemical parameters of
worker honey bees (Apis mellifera L.) belong to different age groups. Turkish Journal of Zoology , 39: 995-997.
2016
1. Aksoy Y., Ulutaş,
Z. Şen, U. Şirin, E. And Şahin, A. 2016. Estimates of genetic parameters
for different body weights and muscle and fat depths of Karayaka lambs. Turk J
Vet Anim Sci (2016) 40: 13-20.
2. Sahin, A. Yıldırım, A and Ulutas, Z. 2016. Effect of Various Environmental Factors and
Management Practices on Somatic Cell Count in the Raw Milk of Anatolian
Buffaloes. Pakistan J. Zool., vol. 48(2), pp. 325-332, 2016.
3. Aksoy,Y. and Ulutas,
Z. 2016. Meat production traits of local Karayaka sheep in Turkey 1. The
meat quality characteristic of lambs. Ital. J. Food Sci., vol. 28 (1) 131-138.
4. Şen, U., Şirin, E., Ensoy, U. Aksoy, Y. Ulutaş, Z. and Kuran, M. 2016. The
effect of maternal nutrition level during mid-gestation on postnatal muscle
fibre composition and meat quality in lambs. Animal Production Science, 2016,
56, 834–843.
5. Şen, U., Şirin, E., Yıldız S, Aksoy, Y. Ulutaş, Z. and Kuran, M. 2016. The
effect of maternal nutrition level during the periconception period on fetal
muscle development and plasma hormone concentrations in sheep.Animal, 2016,
10:10, 1689-1696.
6. Şekeroğlu,
A., Gök, H., Duman, M. 2016. Effects
of egg shell color and storage duration on the external and internal egg quality traits of ATAK-S layer hybrids.
Cien. Inv. Agr. 43(2):327-335
7. Duman, M., Şekeroğlu,
A., Yıldırım, A., Eleroğlu, H., Camcı, Ö.2016. Relation between egg shape index
and egg quality characteristics. Archiv fur Geflugelkunde. 80:1-9
8. Duman, M., Şekeroğlu,
A.,2016. Effect of Egg Weights on Hatching
Results, Broiler Performance and Some Stress Parameters. Revista Brasileira de
Ciência Avícola / Brazilian Journal of Poultry Science. Basımda
9. Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Duman, M., Şekeroğlu, A., 2016. Edible Giblets and Bone Mineral Characteristics of Two
Slow-Growing Chicken Genotypes Reared in Organic Production. Revista Brasileira
de Ciência Avícola / Brazilian Journal of Poultry Science. Basımda
10. Alaşahan, S., Çopur Akpınar G., Canogullari, S., Baylan, M., 2016. The impact of eggshell colour and spot area in
japanese quails:II. slaughtering and carcass characteristics. Revista
Brasileira de Zootecnia. 45(9):509-517
11. Baylan, M., Baykal Celik, L.,
Copur Akpınar G., Alasahan, S., Kuçukgul A., Canogullari, S. 2016. The Influence of Egg Shell Color on Egg Yolk
Antibody Level, Incubation Results and Growth in Broiler Breeders. Revista
Brasileira de Zootecnia.
12. Alaşahan, S., Çopur Akpınar G., Canogullari, S., Baylan, M., 2016. The impact of
eggshell colour and spot area on eggshell temperature during incubation and
hatching results in japanese quails. Revista Brasileira de Zootecnia.
45(5):219-229
13. . Z. Erdoğan, ,
S. Erdoğan, Z.B. Doğanlar, O. Doğanlar, S.
Canoğulları. Glycyrrhiza glabra protects the liver hepatocytes from the
volatile organic compounds. Toxicology Letters, 2016 (Eylül 2016)
Toxicology Letters 09/2016; 258. DOI:10.1016/j.toxlet.2016.06.1668
14. İlknur
Uçak, Nalan
Gökoğlu. 2016. Effect of high hydrostatic pressure on sensory quality of
marinated herring (clupea harengus). Journal of Food Processing and
Preservation. DOI:10.1111/jfpp.12784
15. Nalan
Gokoglu, Pınar Yerlikaya, Ilknur Uçak, Hanife Aydan Yatmaz.
2016. Effect of bromelain and papain enzymes addition on physicochemical and
textural properties of squid (Loligo vulgaris). Food Measure.
DOI:10.1007/s11694-016-9403-3
16. Osman Kadir Topuz, Nalan Gökoğlu,
Pınar Yerlikaya, İlknur Uçak. 2016. Quality changes in marinated anchovy (Engraulis encrasicolus) sauced with
olive oil-lemon juice emulsions. Journal of Aquatic Food Product Technology.
DOI:10.1080/10498850.2014.968817
17. X. Lin, S. Khalid, M. Z. Qureshi,
R. Attar, I. Yaylim, I. Ucak, A.
Yaqoob, S. Fayyaz, A. A. Farooqi, M. Ismail. VEGF mediated signaling in oral
cancer. Cellular and Molecular Biology. 2016, 62 (14): 64-68.
B-
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler
2013
1. Ünalan, A., U. Serbester, M. Çınar, A.
Ceyhan, E. Akyol, A. Şekeroğlu, T. Erdem, S.
Yılmaz, 2013. The Current Status, Main Problems and Solutions of
Dairy Cattle Farms in Niğde. Turkish Journal of Agriculture - Food Science
and Technology, 1(2):67-72
2. Eleroğlu, H., A. Yıldırım, A. Şekeroğlu,
2013. Organik tavukçulukta içme suyu özellikleri, beslemedeki önemi ve su
kalitesini artırmaya yönelik uygulamalar. Turkish Journal of Agriculture - Food
Science and Technology, 1(1):12-16.
3. Ceyhan, A., U. Serbester, M. Çınar, A.
Ünalan, E. Akyol, A. Şekeroğlu.,2013. Current Condition and
Directions of Livesstock Breeding in the Central Anatolia Region.Turkish
Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(2):62-66.
4. Ünalan, A., U. Serbester, M. Çınar, A.
Ceyhan, E. Akyol, A. Şekeroğlu, T. Erdem, S.
Yılmaz, 2013. The Current Status, Main Problems and Solutions of
Dairy Cattle Farms in Niğde. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and
Technology, 1(2):67-72.
5. Şekeroğlu, A., Y. Tahtalı, M.Sarıca, M.Ş. Gülay, S.H. Abacı, M.Duman “Comparison of Growth
Curves of Broiler under Different Stocking Densities by Gompertz Model” Kafkas
Univ Vet Derg, 19, 669-672, 2013.
2014
1.
Doğan, H., Akyol,
E., Akgül, H., Selamoğlu Talas, Z.:
2014, Biologic Acticity of Honeybee Products Obtained From Different
Phytogeographical Regions of Turkey. Turkish
Journal of Agriculture - Food science and Technology. 2(6): 273-276.
2015
1.
Ceyhan, A., Ünalan, A.,
Çınar, M., Serbester, U., Şekeroğlu, A.,
Akyol, E., Yılmaz, E.,
Demirkoparan, A.: 2015, A Research on Structural Characteristics and Problems
of Goat Breeding in Nigde, Türk Tarım- Gıda
Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3(2): 74-79.
2.
Türkyılmaz, B.,
Mentiş, O., Akyol, E.: 2015, .Elma
Bitkisi (Malus domestica L.)’nde Foliar Uygulanan Salisilik Asitin Donmaya
Karşı Etkileri, Türk Tarım- Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3(5):
221-225.
2016
1. Gürer,
B., Türkekul, B., Ören,
M.N., Abay, C., Özalp, B., 2016. “The Impact of Turkish Agricultural Policy on
Competitiveness of Cotton Production” (Hakem değerlendirmede)
2. Kayaalp, G.T., Baylan, M., Canoğulları, S., 2016. The Estimation
of Heritability of Weekly Body Weights in Japanese Quails with MINQUE(Minimum
Quadratic Unbiased Estimation) Method.
Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 4(1):
58-60.
C-
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings)
basılan bildiriler
2012
1.
Tahtali, Y. Ulutas, Z. Sekeroğlu, A. Sarica,M. And Duman, M. 2012.
Comparison of different non-linear growth curve models of broiler. World
Academy of Science , Engineering and Techologyi ıssue 70, October
2012-Dubai.
2013
1.Akyol,
E., Arı Sütü’nün
Önemi ve Üretim Teknikleri. Forth International Muğla Beekeeping
and Pine Honey Congress. 1-4 November, 2013, Marmaris/Muğla.
2.Nuray Sahinler, Aziz Gul,Gulsen
Copur, Ethem Akyol, XXXXIII. Chemical Composition And Preservative Effect Of
Turkish Propolis On Egg Quality Durig Storage International Apicultural
Congress, 29 september- 04 October 2013, Kyiv, Ukraine.
2014
1.Yıldırım Arda, Ocak Nuh, Ulutaş Zafer, Kaptan Muhammet and Önder Hasan. 2014. Effects Of
Feedıng System On Rates of Feedıng And Welfare Behavıours By Karayaka Male
Lambs Wıth Dıfferent Bırth Weıght. Agribalkan. Balkan Agricultural Congress.
8-11 September 2014.s 331.
2.Selamoğlu Talas,
Z., Doğan, H., Akgül, H., Akyol, E.: Defining the Total Antioxidant
Status and Oxidative Stress Indexes of Propolise Samples Obtained from Various
Phytogeographical Location in Turkey, 5th International Congress on Cell
Membranes and Oxidative Stress: Focus on Calcium Signaling and TRP Channels,
9-12 September 2014, Isparta/Turkey.
3. Zeliha Selamoglu Talas, Hamide
Dogan, Hasan Akgul, Ethem Akyol,
Defining the total antioxidant status and oxidative stress indexes of propolis
samples obtained from various phytogeographical locations in Turkey, 5th
International Congress on Cell Membranes and Oxidative Stress: Focus on Calcium
Signaling and TRP Channels 9-12 September 2014, Isparta/Turkey.
2015
1. Sahin, A, Ulutas, Z, Yıldırım, A. Kul, E. And Aksoy,
Y. 2015. Comparison of Different Mathematical Functions for Describing
Lactation Curve of Anatolian Buffaloes. 8th Asian Buffalo congress P:333, 21-25
April, 2015 Istanbul.
2. Sahin, A, Ulutas, Z, Yıldırım, A. And Uğurlutepe, E.
2015. The Effect of Some Factors on Milk Urea Content of Anatolian Buffaloes
Raw Milk. 8th. Asian Buffalo congress. P:334, 21-25 April, 2015 Istanbul.
3. Sahin, A, Ulutas, Z, Yıldırım, A. Sözen, Ö. Kaplan, Y.
And Öz, S. 2015. The Effects of Some Environmental Factors on Milk Yield Traits
of Anatolian Buffaloes. 8th Asian Buffalo congress P:335, 21-25 April, 2015
Istanbul.
4. Şahin. A. Ulutaş, Z. Yıldırım, A. Kul, E. And
Uğurlutepe, E. 2015. The effect of calving season on some milk yield traits and
physico-chemical properties of anatolian Buffaloes. 7th Balkan Conference on
Animal Science, 3-6 June 2015. P 84
5. Şahin. A,. Ulutaş, Z., Yıldırım, A., Kul, E., Aksoy,
Y., Uğurlutepe, E, Sözen, Ö. And Kaplan, Y. 2016. The effect of some
environmental factors on milk composition of Anatolian Buffalos. The
International conferance “ Agriculture for life, life for Agriculture” Section
3: P 22. 9-11 June,2016. Bucharest, Romania.
6. Şekeroğlu, A., Duman,
M., Eleroğlu, H., Canoğulları, S., Yeşil, D., Erdem, T., 2015. Geleneksel ve
Organik Yetiştirme Sistemlerine Göre Tavuk Ürünlerinde Kalite Değişimi. Türkiye
Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’ 2015. 20-23 Mayıs 2015,
Sapanca/Türkiye 145-146
7.
Yaman,
S., Ünay, E., Karakaş, V. 2015. Selenium
status of wool of Akkaraman sheep in grazing season related to pasture selenium
content in some districts of Ankara Province. 7th
Balkan Conference on Animal Science, Sarajevo, 3-6 June. (özet)
2016
1. Şahin. A,. Ulutaş,
Z., Yıldırım, A., Kul, E., Aksoy, Y., Uğurlutepe, E, Sözen, Ö. and Kaplan,
Y. 2016. The effect of some environmental factors on milk composition of
Anatolian Buffalos. The International conferance “ Agriculture for life, life
for Agriculture” Section 3: P 22. 9-11 June,2016. Bucharest, Romania.
2. Yaman, S., Boğa, M. 2016. Determination
of In vitro Digestibility of Soybean Meal and Canola Meal by Gas Production
Technique. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and
Food Industry. Bursa, 26-28 September. (özet)
3. Yaman, S., Boğa, M. 2016. Effect of Oil
Seeds and Oils from Oil Seeds Rich in Linoleic and Linolenic Acids on Milk
Yield, Milk Composition and Methane Production of Lactating Cows. 27th
International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry.
Bursa, 26-28 September. (özet)
4. Boğa, M., Yaman, S. 2016. Determination of in Vitro Digestibility of
Distiller’s Dried Grains with Solubles (DDGS) by Gas Production Technique. 27th
International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry.
Bursa, 26-28 September. (özet)
5. Yaman, S., Erol Tunç, A., Ünay, E.,
Yıldırım Şenyer, G. 2016. In Situ Degradability Of Canola Meals Imported By Feed
Plants. VIIth International
Symposium Feed Technology. Novi Sad 25-27 October. (özet)
6. Erdogan Z., , Erdogan S., Doganlar Z.B., Doganlar O., Canogullari S., 2016.“Glycyrrhiza
glabra protects the liver hepatocytes from the volatile organic compounds.” The
52nd Congress of EUROTOX, 04-07 September 2016, Seville, Spain. (September
2016)
7. Baylan,
M., Çopur Akpınar G., Canoguları, S., Bulancak, A., 2016. The Effects of Using Garlic Extract in Quail
Hatching Egg Disinfection on Incubator Results and Performance. 2016
8. Erdoğan,
Z., Canoğulları, S., 2016. Factors
affecting the nutrient composition of sunflower meal. 19th International Sunflower Conference, 29 Mayıs- 3 Haziran 2016. Edirne
9.
Baylan, M., Canoğulları Doğan S., Bulancak,
A., Ayaşan, T., 2016.Performance, Carcass Characteristics
and Meat Quality in Fast and Slow Growing Genotypes Slaughtered at Certain Body
Weight. 27th
International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry.
26-28 Eylül 2016 Bursa
10.
Ucak I., Gokoglu, N. 2016.
Inhibitory Effect of High Pressure Processing on Morganella psychrotolerans and Histamine
Formation in Marinated Herring. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences
(FABA), 3-5 Kasım, 2016.
11.
Yerlikaya
P., Ucak I., 2016. Gumus B.
Prolonged Fish Lipid Stability with Albedo Fragments of Bitter Orange. International Symposium on Fisheries and Aquatic
Sciences (FABA), 3-5 Kasım, 2016
12.
Ucak I. 2016. Morganella psychrotolerans, a histamine-producing bacterium
in seafood. 46th conference of the West European Fish Technologists’
Association, Split, Craotia, 12-14 Ekim 2016
13.
Ucak I., Gokoglu, N.
Toepfl, S. 2016. Effect
of high pressure processing in reducing Photobacterium
phosphoreum and histamine formation in marinated herring. 46th conference
of the West European Fish Technologists’ Association, Split, Craotia, 12-14
Ekim 2016
14.
Ucak I. 2016. Novel
approaches in improving the quality and safety aspects of seafood by the agency
of high pressure processing. 27th International Scientific-Expert Congress of
Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26-28 Eylül 2016
15.
Ucak I., Gokoglu, N. 2016.
Influence of High
Pressure Processing on the Physical and Sensorial Quality of Herring Fillets.
27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry,
Bursa, Turkey, 26-28 Eylül 2016
16.
Gokoglu, N., Ucak I.
2016. Changes in proteins and texture of squid (Loligo vulgaris) muscle after tumbling
process. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food
Industry, Bursa, Turkey, 26-28 Eylül 2016
17. Akyol,
E.; Çakır V.; Battaloğlu, R.; Selamoğlu, Z.;
Canpolat, E.; İlk, S.; 2016. Farklı ısıl işlem uygulamalarının( ultrasonik
muamele ve benmari yöntemi) balların
kristalize olması üzerine etkilerinin belirlenmesi, 5. Uluslararası
Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla
18. Akyol,
E; Çakır V.; Yeninar, H.; Ceylan, D.A.; Yörük, A.
2016. Farklı ısıl işlem uygulamalarının( ultrasonik muamele ve benmari yöntemi)
balların biyokimyasal yapısı üzerine
etkilerinin belirlenmesi, 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi,
1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla.
19. Yörük, A.;
Bahşi, N.; Akyol, E.; Yeninar, H. 2016, Ulusal ve Uluslararası
Bal Ticareti Yapan Firmaların Monofloral Ballara Yaklaşımı ve Arıcılık
Sektöründen Beklentileri, 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi,
1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla.
20. Aral, F., Tatyüz, İ., Akyol, E. 2016.
Türkiyenin Akdeniz Bölgesinde anaarı Yetiştirme Mevsimi Süresince İlalyan Bal
Aılarında (Apis mellifera ligustica) Sperma Özlliklerinin Değerlendirilmesi, 5.
Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla.
21. Aral, F.; Akyol, E.; 2016., Güney Türkiye,
Mersin (Içel) ilinde İtalyan Bal Arılarının, Apis mellifera ligustica
Spermatozoa Yoğunluğunda Mevsimsel Varyasyonlar1 (Seasonal variation in sperm
concentrations of Italian Honey bee, Apis mellifera ligustica in Mersin (Icel),
southern Turkey), 4th International KOP Local Development Symposium, 21-23 Ekim
2016, Karaman.
22. İlknur UÇAK,
"Utilization of Propolis in Food Industry", IV. KOP Bölgesel Kalkınma
Sempozyumu, pp. -, Karaman, 21.10.2017.
23. Ocak, S., Gürer, B., Karaca, O.B., 2016. A framework on vulnerability
analyses of Southeast Asian countries on goat husbandry to climate change and
food security. 1st International Conference on Tropical Animal Science and
Production (TASP 2016), July 26-29, 2016. Thailand.
24. Gürer,
B., Türkekul, B., Ören,
M.N., Abay, C., Özalp, B., 2016. “The Impact of Turkish Agricultural Policy on
Competitiveness of Cotton Production”. 158th EAAE Seminar.
Euro-Mediterranean Cooperation in Sustainable Agriculture and Food Security:
Policies, Sustainability, Marketing and Trade. 08 - 09 September, 2016. Mediterranean
Agronomic Institute of Chania (CIHEAM - MAICh), CHANIA, CRETE, GREECE.
25. Turkekul, B., Abay, C., Gurer, B., Oren, M.N., Ozalp, B., 2016. “The Impact of Turkish
Agricultural Policy On Competitiveness Of Oilseed Sunflower In Western Marmara
Region, Turkey”. “27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture
and Food Industry” 26-28 September 2016. Bursa, Turkey.
26. Boğa, M., Yaman, S., Canoğulları, S. 2016.
Determination of Feed Value of Mistletoe (Viscum album L. subsp. album) by in
Vitro Gas Production Technique. 4th
International Symposium on Development of KOP Region. Karaman 21-23
October.(özet)
E.
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler
2012
1.
Akyol, E., Nektar Kaynakları, Petek
Dergisi. 2(6): 14-15 (2012).
2.
Akyol,
E., Nektar Verimine Etki Eden Etmenler, Petek Dergisi. 2(7): 16-17 (2012).
2013
1.A.
Şekeroğlu, H.
Eleroğlu, M. Sarıca, Ö. Camcı, " Yerde Üretimde Kullanılan Altlık
Materyalleri ve Altlık Yönetimi", Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 10: 25-34,
2013.
2.
Akyol, E., Mum Güvesi (Galeria mellonella L.) Zararı ve
Kontrol Yöntemleri. Arıcılık Araştırma Dergisi 5(9): 2-7, (2013).
2014
1.
Şahin,
A., Yıldırım, A., Ulutaş, Z. 2014.
Anadolu Mandalarında Bazı Çiğ Süt Parametreleri ile Somatik Hücre Sayısı
Arasındaki İlişkiler. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11(1): 114-121.
2.
Eleroğlu,
H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., 2014. Organik Tavukçulukta
Mera Kompozisyonu,Besleme ve Barındırma Teknikleri. Tavukçuluk Araştırma
Dergisi, 11(1): 16-27, 2014
3.
Ömer Camcı,
Musa Sarıca, Ahmet Şekeroğlu, Kafes Sisteminde Gübrenin
Uzaklaştırılması ve Gübrenin Yönetimi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 10: 35-39,
2013.
2015
1. Sema Alaşahan, S., Copur Akpınar, G., Canoğulları, S., Baylan, M., 2015.
Determination of some external and internal quality traits of Japanese quail
(Coturnix coturnix japonica) eggs on the basis of eggshell colour and spot
colour. Eurasian J Vet Sci, 31(4): 235-241.
2. Baylan, M., Bulancak, A., Çopur
Akpınar, G., Canoğulları, S.,
Kuluçkalık Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Kullanılan Doğal Ürünler. Ç.Ü.Z.F.
Dergisi, 2015, 30 (2) : 25 – 32
3. Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Ünalan, A.,
Çınar, M., Serbester, U., Akyol,
E., Niğde İle Koyunculuk İşletmelerinin Yapısal Özellikleri ve Sorunları
üzerine bir araştırma, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri
Dergisi. 18(2): 60-68, 2015.
F.
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında
basılan bildiriler
2012
1. Şekeroğlu,
A., Diktaş, M., Farklı yetiştirme
sistemlerinin yavaş gelişen etlik piliçlerin performansı, iç organ ağırlıkları,
tonik immobilite süresi ve bazı kan parametrelerine etkisi, Ulusal Kümes
Hayvanları Kongresi, 229-242pp, 3-5 Ekim 2012, İzmir.
2. Şekeroğlu,
A., Diktaş, M., Yavaş gelişen etlik piliçlerin karkas özelliklerine
kalitesine serbest yetiştirme sisteminin etkisi. Ulusal Kümes Hayvanları
Kongresi, 503-517pp, 3-5 Ekim 2012, İzmir.
2013
1.
Eleroğlu, A.
Yıldırım, A. Şekeroğlu, Organik Tavukçulukta Mera Kompozisyonu ve
Barındırma Teknikleri "8. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi", 206-207
pp., Çanakkale, Eylül 2013
2.
H.Eleroğlu,
A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, F.N. Çoksöyler, M. Duman, Organik
Sistemde Yetiştirilen Yavaş Gelişen İki Farklı Etlik Piliç Genotipinde Büyüme Eğrilerinin
Gompertz ve Lojistik Modelle Karşılaştırılması "Türkiye V. Organik Tarım
Sempozyumu" , 172-178 pp., Samsun, Eylül, 2013
3.
H.Eleroğlu,
A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, Organik Sistemde Kuru Kekik ve
Oğul Otu Yaprakları İlave Edilmiş Diyetlerle Beslenen Etlik Piliçlerin Büyüme
Performansı ve Karkas Özellikleri "Türkiye V. Organik Tarım
Sempozyumu", 179-188 pp., Samsun, Eylül, 2013.
4.
Şekeroğlu, M. Duman, Y. Tahtalı, A. Yıldırım, H. Eleroğlu,
Yumurtacı Hibritlerde Kafes Katının ve Yaşın Yumurta Verimi, Kalitesi ve Bazı
Stres Parametrelerine Etkisi. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda
Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim) ", 191 pp., Niğde, Ekim, 2013
5.
H. Eleroğlu,
A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, “Organik Sistemde Yetiştirilen
İki Genotipte Kemik Mineral Yoğunluğu ile İç Organ Ağırlıkları Arasındaki
İlişkilerin Belirlenmesi” İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Cilt 3
(Hayvansal Üretim), 178-184 pp., Niğde, Ekim 2013
6.
H. Eleroğlu,
A. Yıldırım, N.D. Işıklı, Ş. Şekeroğlu, M. Duman, Organik Sistemde
Yavaş Gelişen Etlik Piliç Genotiplerinin Et ve Yağ Asidi Kompozisyonunun
Karşılaştırılması "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt
3 (Hayvansal Üretim), 143-154 pp., Niğde, Ekim 2103.
7.
Ünalan, A.,
U.Serbester, M.Çınar, A.Ceyhan, E.Akyol, A.Şekeroğlu, T.Erdem,
S.Yılmaz. Niğde İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Mevcut Durumu, Başlıca
Sorunlar ve Çözüm Önerileri. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda
Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 05-13 pp., Niğde, Ekim 2103.
8.
A.Ceyhan.,
U.Serbester, M.Çınar, A.Ünalan, E.Akyol, A.Şekeroğlu. İç Anadolu
Bölğesinde Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve
Yönelimleri. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3
(Hayvansal Üretim), 22-27 pp., Niğde, Ekim 2103.
9.
Şekeroğlu, H. Eleroğlu, M. Sarıca, Ö. Camcı, İç Anadolu Bölgesi
1. Tarım ve Gıda Kongresi konferansı dahilinde "İç Anadolu Bölgesi 1.
Tarım ve Gıda Kongresi" bildiri kitapçığındaki " Yerde Üretimde
Kullanılan Altlık Materyalleri ve Altlık Yönetimi ", 29-38 pp., Niğde,
Ekim 2013
10.
A.Ceyhan.,
A.Ünalan, M.Çınar, U.Serbester, A.Şekeroğlu, E.Akyol,
E.Yılmaz, A.Demirkoparan. Niğde İli Keçi Yetiştiriciliğinin Yapısal Özellikleri
ve Sorunları Üzerine Bir Araştırma. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda
Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 106-112 pp., Niğde, Ekim 2103.
11.
Eleroğlu, A.
Yıldırım, A. Şekeroğlu, Organik Tavukçulukta İçme Suyu Özellikleri,
Beslemedeki Önemi ve Su Kalitesini Artırmaya Yönelik Uygulamalar. "Türkiye
II. Organik Hayvancılık Kongresi", 233-239 pp., Bursa, Ekim 2013
12.
H. Eleroğlu,
A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, Yavaş Gelişen İki Farklı
Genotipin Organik Sistemde Refah Parametrelerinin Karşılaştırılmas.
"Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi", 252-258 pp., Bursa, Ekim
2013
13.
H. Eleroğlu,
A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Sivas İli Agro-Ekolojik Alt Bölgelerinde
Köy Tavukçuluğunun Yapısı "Ulusal Tarım Kongresi", 28 pp., Antalya,
Ekim 2013
14.
H. Eleroğlu,
A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi
konferansı dahilinde "Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi"
bildiri kitapçığındaki "Organik Tavukçulukta İçme Suyu Özellikleri,
Beslemedeki Önemi ve Su Kalitesini Artırmaya Yönelik Uygulamalar", 233-239
pp., Bursa, Ekim 2013
15.
H. Eleroğlu,
A. Yıldırım, A. Şekeroğlu,, Ulusal Tarım Kongresi konferansı
dahilinde "Ulusal Tarım Kongresi" bildiri kitapçığındaki "Sivas
İli Agro-Ekolojik Alt Bölgelerinde Köy Tavukçuluğunun Yapısı", 28 pp.,
Antalya, Ekim 2013.
16.
Akyol, E., Yeninar, H., Şahinler, N.: Polen
Tuzağı Takmanın ve Süresinin Bal Arılarının(Apis mellifera anatoliaca) Polen
Toplama Aktiviteleri Üzerine bir Çalışma. V. Uluslar arası Katılımlı Marmara
Arıcılık Kongresi , Uludağ Üniversitesi,
Bursa, 4-6 Nisan 2013.
17.
Gül,
A., Şahinler, N., Şahinler, S., Akyol E.:
Ülkemizde Farklı Bölgelerde Üretilen Propolis Örneklerinin Ağır Metal ve
Mineral Madde İçerikleri. V. Uluslar arası Katılımlı Marmara Arıcılık
Kongresi , Uludağ Üniversitesi, Bursa,
4-6 Nisan 2013.
18.
Gülhan,
M.F., Akyol, E., Selamoğlu Talas,
Z., Çakır, O., Çiftçi, O: Değişik Yaş Gruplarındaki Bal Arılarının(Apis
mellifera L.) Bazı Biyokimyasal Parametrelerinin Belirlenmesi Üzerine bir
Çalışma, İç Anadolu 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, 2-4 Ekim 2013.
19. Doğan H., Selamoğlu Talas, Z., Akyol, E., Akgül, H.: Farklı
bölgelerden Toplanan Bal Örneklerinin Biyolojik Özelliklerinin in vitro
Yöntemlerle İncelenmesi, İç Anadolu 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, 2-4 Ekim
2013.
2014
1. Şahin, A, Ulutaş, Z, Yıldırım, A and Aksoy, Y.,
(2014). Anadolu Mandalarında Laktasyon Eğrisini En Tanımlayan Modelin
Belirlenmesi. II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Gıda-Tarım-Orman-Kırsal
Kalkınma 24 Ekim 2014, s, 154.
2. Şahin, A., Ulutaş, Z., Yıldırım, A. and Aksoy, Y.,
(2014). Anadolu Mandası Sütlerinde Bazı Çiğ Süt Parametreleri ve Bu
Parametreler Arasındaki İlişkiler.. II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu,
Gıda-Tarım-Orman-Kırsal Kalkınma 24 Ekim 2014,s, 156.
3. Ulutaş, Z., Aksoy, Y., Şirin, E. And Şahin, A.,
(2014). Karayaka kuzularının 150. gün ağırlığına ait genetik yönelim. II. Kop
Bölgesel Kalkınma Sempozyumu. II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu,
Gıda-Tarım-Orman-Kırsal Kalkınma 24 Ekim 2014., s, 155.
4. Şekeroğlu, Z.
Bayramoğlu, T. Erdem, D. Yeşil., 2014. Dünyada Türkiye’de ve Kop Bölgesinde Sığır
Yetiştiriciliğinin Durumu Ve Geleceğe Yönelik Stratejiler, II. Kop Bölgesel
Kalkınma Sempozyumu, 156 pp., 23-24 Ekim, Niğde
5.
Baylan M., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S.,
Alaşahan, S. 2014. Etlik Piliçlerde Hızlı Gelişmeye ve Yetiştirmeye Bağlı Refah
Sorunları. II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 23-24 Ekim 2014 Niğde, Sf 191. (ÖZET basıldı)
6.
Alaşahan, S., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S.,
Baylan, M., 2014. Bıldırcın Yumurtalarının Kabuk Rengine Göre Bazı Dış ve İç
Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 23-24
Ekim 2014, Niğde, Sf 184. (ÖZET basıldı)
7.
Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Baylan,
M., Alaşahan, S. 2014. Yemeklik Bıldırcın Yumurtalarının Depolanmasında
Propolisin Kullanım Olanağı. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2014
(uluslararası Katılımlı) 9-11 Ekim 2014, Elazığ, 63. (ÖZET)
8.
Canoğulları,
S., Boğa, M., 2014. Ekonomik ve Doğru Hayvan Besleme İçin Rasyon
Hazırlama Teknikleri, Niğde İçin Benim de Bir Projem Var Proje Pazarı, 18-19
Kasım 2014, 58-59.
9.
Doğan
H., Akyol, E., Akgül, H., Selamoğlu
Talas, Z.: Türkiyenin Farklı Fitocoğrafik Bölgelerinden elde Edilen Arı
Ürünlerinin Biyolojik Aktiviteleri, KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Niğde,
23-24 Ekim 2014.
2015
1. Şahin, A.
Ulutaş, Z. ve Aksoy, Y. (2015). Anadolu Mandası Malaklarında Büyüme
Eğrisinin Farklı Modellerle Belirlenmesi. IX. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi,
3-5 Eylül, Selçuk Üniversitesi, Konya, s 946.
2. Şahin, A. Aksoy, Y. Ulutaş, Z. Genç, S. Ve Uğurlutepe, E. (2015). Anadolu Mandalarında
Farklı Büyüme Eğrisi Modellerinin Karşılaştırılması. IX. Ulusal Zootekni Bilim
Kongresi, 3-5 Eylül, Selçuk Üniversitesi, Konya, s 955.
3. Ünalan, A., Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Akyol, E., A. Ünalan, 2015. A Study on Comparatively Investigation of
Satisfaction Levels of Dairy Cattle, Sheep and Goat Breeders in Nigde. 9.Ulusal Zootekni Bilim kongresi; 3-5 Eylül-
KONYA, 2015, 102-110.
4. Bayraktar, E., Şekeroğlu,
A., Duman, M., 2015. Artvin İli Köy Tavukçuluğunun Yapısı. 9.Ulusal Zootekni Bilim kongresi. S 934, 3-5
Eylül- KONYA, 2015
5. Duman, M., Şekeroğlu, A., Yıldırım, A.,
Eleroğlu, H., 2015. Atak-S Yumurtacı Hibritlere Şekil
İndeksinin Yumurta Kalite Özelliklerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2.
Tarım ve Gıda Kongresi, s 408., 28-30 Nisan 2015 Niğde
6. Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Ünalan, A.,
Çınar, M., Serbester, U., Akyol, E., Yılmaz, E., 2015. Niğde İli Koyunculuk
İşletmelerinin Yapısal Özellikleri ve Sorunları Üzerine Bir Araştırma. İç
Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, s 409., 28-30 Nisan 2015 Niğde.
7.
Yaman,
S. 2015. Ruminant Beslenmesinde Kullanılan Protein
Değerlendirme Sistemlerinin Karşılaştırılması. 9. Ulusal Zootekni Bilim
Kongresi. Konya 3-5 Eylül. (özet)
8.
Yaman, S., Ulutaş, Z., Canoğulları, S., Boğa, M. 2015. Kaba Yem Miktar ve Kalitesinin
Organik Süt Sığırcılığında Verimliliğe Etkisi. Doğu Karadeniz II. Organik Tarım
Kongresi. Pazar/Rize 06-09 Ekim.(özet) s:674
9.
Yaman, S., Boğa, M., Canoğulları, S., Burgut, A., 2015. Organik Sütün KLA İçeriği ve
İnsan Sağlığı Açısından Önemi. II. Organik Tarım Kongresi. Pazar/Rize 06-09
Ekim.(özet)
10.
Canoğulları,
S., Yaman, S., Baylan, M., Boğa, M., 2015. Organik Kanatlı Beslemede Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin
Kullanımı. 2. Doğu Karadeniz Organik Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar
(Özet) s:675
11.
Baylan, M., Bulancak, A., Çopur Akpınar, G., Canoğulları,
S., 2015. Kuluçkalık
Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Kullanılan Doğal Ürünler 2. Doğu Karadeniz Organik
Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar (Özet) s:684
12.
Ünalan,
A., Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Akyol,
E., 2015., Niğde İli Sığır, Koyun ve Keçi Yetiştiricilerinin Memnuniyet
Düzeylerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma, 9. Ulusal
Zootekni Bilim Kongresi (3-5 Eylül 2015 /KONYA)
13.
Talas,
Z, Akgül, H., Doğan H., Akyol, E.,:
Türkiyenin Farklı Fitocoğrafik Bölgelerinden elde Edilen Arı Poleni
Ekstraktlarının Biyolojik Aktiviteleri., XII. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi,
14-17 Eylül 2015, Muğla.
2016
1.
Duman,
M., Şekeroğlu, A.2016. Etlik
piliçlerde yeni bir altlık: Ponza taşı. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2016,
5-8 Ekim 2016, samsun
2. Boğa,
M., Yaman, S. 2016. Süt
Sığırcılığında Ayçiçeği Tohumu ve Küspesinin Kullanımının Süt Kompozisyonuna
Etkileri. Ulusal Tarım Kongresi. Yozgat 05-08 Ekim (özet)