Yayınlar

1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI &SSCI & Arts and Humanities)

2012

1- Şekeroğlu, A., M. Diktaş, “Yavaş gelişen etlik piliçlerin karkas özelliklerine ve et kalitesine serbest yetiştirme sisteminin etkisi” Kafkas Univ Vet Derg, 18, 1007-1013, 2012.

2013

1.    Karaman, S., A. Şekeroğlu, M.Duman, “Physical characteristics and performance of laying hens caged in different tiers and envirmentalparameters of each tier” Transactions of the ASABE, 56, 321-328, 2013

2.    Şekeroğlu, A., Sarı, H., Sarıca, M., Yıldırım, A., Duman, M.,  Effect of distance from the roadway on heavy metal content and egg quality of village laying hen’s egg along roadsides of Tokat-Turhal, Turkey. Pakistan Journal of Agricultural Sciences, 50 (2) , 299-304,2013.

3.    Yıldırım, A.,  Şekeroğlu, A., Eleroğlu, H.,   Şen, M.I., Duman, M.,  Effects of Korean ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) root extract on egg production performance and egg quality of laying hens. South African Journal of Animal Science, 43 (No. 2), 194-207, 2013.

4.      Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Işıklı, N.D., Şekeroğlu, A., Duman, M.,  2013. Comparison of meat quality and fatty acid profile in slow-growing  chicken genotypes fed diets supplemented with Origanum vulgare or  Melissa officinalis leaves under the organic system under the organic  system. Italian Journal of Animal Science. 12 (3, e64), 395-403, 2013.

5.      Şekeroğlu, A., Y. Tahtalı, M.Sarıca, M.Ş. Gülay, S.H. Abacı, M.Duman “Comparison of Growth Curves of Broiler under Different Stocking Densities by Gompertz Model” Kafkas Univ Vet Derg, 19, 669-672, 2013.

2014

1.    Şahin, A. ve Ulutaş, Z. 2014. Anadolu Mandalarının Değişik Metotlara Göre Tahmin Edilen Süt Verimleri Üzerine Bazı Çevresel Faktörlerin Etkilerinin Belirlenmesi. Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg. 20(1), 79-85.

2.    Sahin. A., Ulutaş, Z., Karadavut, U., Yıldırım, A and Arslan, S. 2014. Anadolu Mandası Malaklarında Büyüme Eğrisinin Çeşitli Doğrusal Olmayan Modeller Kullanılarak Karşılaştırılması. Kafkas Univ. Vet. Fak. Derg. 20(3), 357-362.

3.    Yildirim, A., Ulutaş, Z., Ocak, N., Şirin, E., Aksoy, Y., 2014. A Study on Gastrointestinal Tract Characeristics of Ram Lambs With Same Weights From Six Common Turkish Sheep Breeds. South African Journal of Animal Science 44(1), 90-96

4.    Yildirim, A., Aksoy, Y. Ocak, N., Ulutaş, Z., 2014. Some Gastrointestinal Tract Characteristics Of Karayaka Ram Lambs Slaughtered At Different Weights. Hindawi Publishing Corporation. Scientific World Journal, Volume 2014,(1-6)

5.    Sahin, A. and Ulutas, Z. Adkinson, A.Y., Adkinson, R.W. 2014. Genetic Parameters of First Lactation Milk Yield and Fertility Traits in Brown Swiss Cattle ” Ann. Anim. Sci., Vol.14, No. 3 (2014) 545–557.

6.    Balcioglu, M. S., Karslı, T., Şahin, E., Ulutaş, Z. Ve Aksoy, Y. 2014. Türkiye’ de yetiştirilen Bazı Yerli Koyun ırklarında Kalpastatin (CAST) Geni Polimorfizminin PCR-RFLP Yöntemiyle Belirlenmesi. Tarım Bilimleri Degisi, Cilt:20, No:4, 427-433.

7.    Şahin, A. Yıldırım, A. And Ulutas, Z. 2014. Some Physicohemical Characteristics of Raw Milk of anatolian Buffaloes. Ital. J. Food. Sci. Vol:26, 398-404.

8.    Şahin A, Ulutaş Z, Yıldırım, A. Aksoy, Y. and Genç, S. (2014). Anadolu mandalarında farklı laktasyon eğrisi modellerinin karşılaştırılması. Kafkas Üniversitesi Veteriner Kakültesi Dergisi, 20(6), 847-855.

9.    Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Duman, M., 2014. Comparison of the growth performance and carcass characteristics of two slow-growing broiler genotypes fed diets supplemented with dry oregano (Origanum vulgare L.) or lemon balm (Melissa officinalis L.) leaves under the organic system. Kafkas Üniv. Vet. Derg. 20(1):49-58, DOI: 10.9775/kvfd.2013.9444.

10.              Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Çoksöyler, F.N., Duman, M., 2014. Comparison of Growth Curves by Growth Models in Slow–Growing Chicken Genotypes Raised the Organic System. International Journal of Agriculture and Biology, 16 (3), 529–535.

11.              Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., Koç, H., Eleroğlu, H., Tahtalı, Y., Şen, M.I., Duman, M., 2014. Genç, NThe effect of dry caper (Capparis spinosa) fruit on egg production and quality characterıstics of laying hens. Pakistan Journal of Agricultural Sciences,  51(1), 217-22

12.              Şekeroğlu, A., Duman,M., Tahtalı, Y., Yıldırım, A., Eleroğlu , H., 2014. The effect of different cage tiers and age on egg performance, egg quality and stress parameters of laying hens. South African Journal of Animal Science, 44(3), 288-297

13.  Akyol, E., Unalan, A., Yeninar, H., Ozkok, D., Ozturk, C.: 2014, Comparison of colony performances of Anatolian, Caucasian and Carniolan honeybee (Apis mellifera L.) genotypes in temperate climate conditions, Italian Journal and Animal Sciences, 13(3409): 637-640.

2015

1.    Sahin, A; Ulutas, Z; Yildirim, A, Aksoy, Y. and Genç, S. (2015). Lactation curve and persistency of Anatolian buffaloes. Ital. J.of Anim. Sci. Volume: 14 Issue: 2 Pages: 150-157.

2.    Diktaş, M., Şekeroğlu, A., Duman, M., Yıldırım, A., 2015. Effect of Different Housing Systems on Production and Blood Profile of Slow-Growing Broilers, Kafkas Univ Vet Fak Derg 21 (4): 521-526.

3.    Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Duman, A., Şekeroğlu, A., 2015. The welfare of slow growing broiler genotypes reared in organic system, Emirates Journal of Food and Agriculture.  27(5): 454-45

4.    Copur Akpinar G., Canogullari, S., Baylan, M., Alasahan, S., Aygun, A., 2015. The use of propolis extract for the storage of quail eggs. J. Appl. Poult. Res. 24:427–435

5.    Akyol, E., Doğan, H., Selamoğlu Talas,  Z., Akgül, H., Unalan, A.: 2015, Determining the total antioxidant status and oxidative stress indexes of honey samples obtained from different phytogeographical regions in Turkey, Fresenius Environmental Bulletin, 24(4):1204-1208

6.    Türkyılmaz Unal, B., Mentis, O., Akyol, E.: 2015, Effects of Exogenous Salicylic Acid on Antioxidant Activity and Proline Accumulation in Apple (Malus domestica L.) Hortic Environ. Biotechnol. 56(5):606-611.,

7.    Akyol, E., Selamoğlu Talas,  Z., Gülhan, M.F.: 2015, Determination of some biochemical parameters of worker honey bees (Apis mellifera L.) belong to different age groups. Turkish Journal of Zoology , 39: 995-997.

 

 

2016

1.    Aksoy Y., Ulutaş, Z. Şen, U. Şirin, E. And Şahin, A. 2016. Estimates of genetic parameters for different body weights and muscle and fat depths of Karayaka lambs. Turk J Vet Anim Sci (2016) 40: 13-20.

2.    Sahin, A. Yıldırım, A and Ulutas, Z. 2016. Effect of Various Environmental Factors and Management Practices on Somatic Cell Count in the Raw Milk of Anatolian Buffaloes. Pakistan J. Zool., vol. 48(2), pp. 325-332, 2016.

3.    Aksoy,Y. and Ulutas, Z. 2016. Meat production traits of local Karayaka sheep in Turkey 1. The meat quality characteristic of lambs. Ital. J. Food Sci., vol. 28 (1) 131-138.

4.    Şen, U., Şirin, E., Ensoy, U. Aksoy, Y. Ulutaş, Z. and Kuran, M. 2016. The effect of maternal nutrition level during mid-gestation on postnatal muscle fibre composition and meat quality in lambs. Animal Production Science, 2016, 56, 834–843.

5.    Şen, U., Şirin, E., Yıldız S, Aksoy, Y. Ulutaş, Z. and Kuran, M. 2016. The effect of maternal nutrition level during the periconception period on fetal muscle development and plasma hormone concentrations in sheep.Animal, 2016, 10:10, 1689-1696.

6.    Şekeroğlu, A., Gök, H., Duman, M. 2016. Effects of egg shell color and storage duration on the external and internal egg quality traits of ATAK-S layer hybrids. Cien. Inv. Agr. 43(2):327-335

7.    Duman, M., Şekeroğlu, A., Yıldırım, A., Eleroğlu, H., Camcı, Ö.2016.  Relation between egg shape index and egg quality characteristics.  Archiv fur Geflugelkunde. 80:1-9

8.    Duman, M., Şekeroğlu, A.,2016. Effect of Egg Weights on Hatching Results, Broiler Performance and Some Stress Parameters. Revista Brasileira de Ciência Avícola / Brazilian Journal of Poultry Science. Basımda

9.    Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Duman, M., Şekeroğlu, A., 2016. Edible Giblets and Bone Mineral Characteristics of Two Slow-Growing Chicken Genotypes Reared in Organic Production. Revista Brasileira de Ciência Avícola / Brazilian Journal of Poultry Science. Basımda

10.  Alaşahan, S., Çopur Akpınar G., Canogullari, S., Baylan, M., 2016. The impact of eggshell colour and spot area in japanese quails:II. slaughtering and carcass characteristics. Revista Brasileira de Zootecnia. 45(9):509-517

11.  Baylan, M., Baykal Celik, L., Copur Akpınar G., Alasahan, S., Kuçukgul A., Canogullari, S. 2016.  The Influence of Egg Shell Color on Egg Yolk Antibody Level, Incubation Results and Growth in Broiler Breeders. Revista Brasileira de Zootecnia.

12.  Alaşahan, S., Çopur Akpınar G., Canogullari, S., Baylan, M., 2016.  The impact of eggshell colour and spot area on eggshell temperature during incubation and hatching results in japanese quails. Revista Brasileira de Zootecnia. 45(5):219-229

13.  . Z. Erdoğan, , S. Erdoğan, Z.B. Doğanlar, O. Doğanlar, S. Canoğulları. Glycyrrhiza glabra protects the liver hepatocytes from the volatile organic compounds. Toxicology Letters, 2016 (Eylül 2016) Toxicology Letters 09/2016; 258. DOI:10.1016/j.toxlet.2016.06.1668

14.  İlknur Uçak, Nalan Gökoğlu. 2016. Effect of high hydrostatic pressure on sensory quality of marinated herring (clupea harengus). Journal of Food Processing and Preservation. DOI:10.1111/jfpp.12784

15.  Nalan Gokoglu,  Pınar Yerlikaya,  Ilknur Uçak, Hanife Aydan Yatmaz. 2016. Effect of bromelain and papain enzymes addition on physicochemical and textural properties of squid (Loligo vulgaris). Food Measure. DOI:10.1007/s11694-016-9403-3

16.  Osman Kadir Topuz, Nalan Gökoğlu, Pınar Yerlikaya, İlknur Uçak. 2016. Quality changes in marinated anchovy (Engraulis encrasicolus) sauced with olive oil-lemon juice emulsions. Journal of Aquatic Food Product Technology. DOI:10.1080/10498850.2014.968817

17.  X. Lin, S. Khalid, M. Z. Qureshi, R. Attar, I. Yaylim, I. Ucak, A. Yaqoob, S. Fayyaz, A. A. Farooqi, M. Ismail. VEGF mediated signaling in oral cancer. Cellular and Molecular Biology. 2016, 62 (14): 64-68.

 

B- Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

2013

1.      Ünalan, A.,  U. Serbester, M. Çınar, A.  Ceyhan, E. Akyol, A.  ŞekeroğluT. Erdem, S. Yılmaz, 2013. The Current Status, Main Problems and Solutions of Dairy Cattle Farms in Niğde. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(2):67-72

2.      Eleroğlu, H., A. Yıldırım, AŞekeroğlu, 2013. Organik tavukçulukta içme suyu özellikleri, beslemedeki önemi ve su kalitesini artırmaya yönelik uygulamalar. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(1):12-16.

3.      Ceyhan, A.,  U. Serbester, M. Çınar, A. Ünalan, E. Akyol, A.  Şekeroğlu.,2013. Current Condition and Directions of Livesstock Breeding in the Central Anatolia Region.Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(2):62-66.

4.      Ünalan, A.,  U. Serbester, M. Çınar, A.  Ceyhan, E. Akyol, A.  ŞekeroğluT. Erdem, S. Yılmaz, 2013. The Current Status, Main Problems and Solutions of Dairy Cattle Farms in Niğde. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 1(2):67-72.

5.      Şekeroğlu, A., Y. Tahtalı, M.Sarıca, M.Ş. Gülay, S.H. Abacı, M.Duman “Comparison of Growth Curves of Broiler under Different Stocking Densities by Gompertz Model” Kafkas Univ Vet Derg, 19, 669-672, 2013. 

2014

1.    Doğan, H., Akyol, E., Akgül, H., Selamoğlu Talas,  Z.: 2014, Biologic Acticity of Honeybee Products Obtained From Different Phytogeographical Regions of Turkey. Turkish Journal of Agriculture - Food science and Technology. 2(6): 273-276.

2015

1.      Ceyhan, A.,  Ünalan, A.,  Çınar, M., Serbester, U., Şekeroğlu, A.,  Akyol, E., Yılmaz, E., Demirkoparan, A.: 2015, A Research on Structural Characteristics and Problems of Goat Breeding in Nigde, Türk Tarım- Gıda  Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3(2): 74-79.

2.    Türkyılmaz, B., Mentiş, O., Akyol, E.: 2015, .Elma Bitkisi (Malus domestica L.)’nde Foliar Uygulanan Salisilik Asitin Donmaya Karşı Etkileri, Türk Tarım- Gıda  Bilim ve Teknoloji Dergisi, 3(5): 221-225.

2016

1.    Gürer, B., Türkekul, B., Ören, M.N., Abay, C., Özalp, B., 2016. “The Impact of Turkish Agricultural Policy on Competitiveness of Cotton Production” (Hakem değerlendirmede)

2.    Kayaalp, G.T., Baylan, M., Canoğulları, S., 2016. The Estimation of Heritability of Weekly Body Weights in Japanese Quails with MINQUE(Minimum Quadratic Unbiased Estimation) Method.  Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 4(1): 58-60.

 

 C- Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

2012

1.                  Tahtali, Y. Ulutas, Z. Sekeroğlu, A. Sarica,M. And Duman, M. 2012. Comparison of different non-linear growth curve models of broiler. World Academy of Science , Engineering and Techologyi ıssue 70, October 2012-Dubai.   

2013

1.Akyol, E., Arı Sütü’nün Önemi ve Üretim Teknikleri. Forth International Muğla Beekeeping and Pine Honey Congress. 1-4 November, 2013, Marmaris/Muğla.

2.Nuray Sahinler, Aziz Gul,Gulsen Copur, Ethem Akyol, XXXXIII. Chemical Composition And Preservative Effect Of Turkish Propolis On Egg Quality Durig Storage International Apicultural Congress, 29 september- 04 October 2013, Kyiv, Ukraine.

2014

1.Yıldırım Arda, Ocak Nuh, Ulutaş Zafer, Kaptan Muhammet and Önder Hasan. 2014. Effects Of Feedıng System On Rates of Feedıng And Welfare Behavıours By Karayaka Male Lambs Wıth Dıfferent Bırth Weıght. Agribalkan. Balkan Agricultural Congress. 8-11 September 2014.s 331.

2.Selamoğlu Talas, Z., Doğan, H., Akgül, H.,  Akyol, E.: Defining the Total Antioxidant Status and Oxidative Stress Indexes of Propolise Samples Obtained from Various Phytogeographical Location in Turkey, 5th International Congress on Cell Membranes and Oxidative Stress: Focus on Calcium Signaling and TRP Channels, 9-12 September 2014, Isparta/Turkey.

3.    Zeliha Selamoglu Talas, Hamide Dogan, Hasan Akgul, Ethem Akyol, Defining the total antioxidant status and oxidative stress indexes of propolis samples obtained from various phytogeographical locations in Turkey, 5th International Congress on Cell Membranes and Oxidative Stress: Focus on Calcium Signaling and TRP Channels 9-12 September 2014, Isparta/Turkey.

 

2015

1.    Sahin, A, Ulutas, Z, Yıldırım, A. Kul, E. And Aksoy, Y. 2015. Comparison of Different Mathematical Functions for Describing Lactation Curve of Anatolian Buffaloes. 8th Asian Buffalo congress P:333, 21-25 April, 2015 Istanbul.

2.    Sahin, A, Ulutas, Z, Yıldırım, A. And Uğurlutepe, E. 2015. The Effect of Some Factors on Milk Urea Content of Anatolian Buffaloes Raw Milk. 8th. Asian Buffalo congress. P:334, 21-25 April, 2015 Istanbul.

3.    Sahin, A, Ulutas, Z, Yıldırım, A. Sözen, Ö. Kaplan, Y. And Öz, S. 2015. The Effects of Some Environmental Factors on Milk Yield Traits of Anatolian Buffaloes. 8th Asian Buffalo congress P:335, 21-25 April, 2015 Istanbul.

4.    Şahin. A. Ulutaş, Z. Yıldırım, A. Kul, E. And Uğurlutepe, E. 2015. The effect of calving season on some milk yield traits and physico-chemical properties of anatolian Buffaloes. 7th Balkan Conference on Animal Science, 3-6 June 2015. P 84

5.    Şahin. A,. Ulutaş, Z., Yıldırım, A., Kul, E., Aksoy, Y., Uğurlutepe, E, Sözen, Ö. And Kaplan, Y. 2016. The effect of some environmental factors on milk composition of Anatolian Buffalos. The International conferance “ Agriculture for life, life for Agriculture” Section 3: P 22. 9-11 June,2016. Bucharest, Romania.

6.    Şekeroğlu, A., Duman, M., Eleroğlu, H., Canoğulları, S., Yeşil, D., Erdem, T., 2015. Geleneksel ve Organik Yetiştirme Sistemlerine Göre Tavuk Ürünlerinde Kalite Değişimi. Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’ 2015. 20-23 Mayıs 2015, Sapanca/Türkiye 145-146

7.    Yaman, S., Ünay, E., Karakaş, V. 2015. Selenium status of wool of Akkaraman sheep in grazing season related to pasture selenium content in some districts of Ankara Province. 7th Balkan Conference on Animal Science, Sarajevo, 3-6 June. (özet)

2016

1.    Şahin. A,. Ulutaş, Z., Yıldırım, A., Kul, E., Aksoy, Y., Uğurlutepe, E, Sözen, Ö. and Kaplan, Y. 2016. The effect of some environmental factors on milk composition of Anatolian Buffalos. The International conferance “ Agriculture for life, life for Agriculture” Section 3: P 22. 9-11 June,2016. Bucharest, Romania.

2.    Yaman, S., Boğa, M. 2016. Determination of In vitro Digestibility of Soybean Meal and Canola Meal by Gas Production Technique. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry. Bursa, 26-28 September. (özet)

3.    Yaman, S., Boğa, M. 2016. Effect of Oil Seeds and Oils from Oil Seeds Rich in Linoleic and Linolenic Acids on Milk Yield, Milk Composition and Methane Production of Lactating Cows. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry. Bursa, 26-28 September. (özet)

4.    Boğa, M., Yaman, S. 2016.  Determination of in Vitro Digestibility of Distiller’s Dried Grains with Solubles (DDGS) by Gas Production Technique. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry. Bursa, 26-28 September. (özet)

5.    Yaman, S., Erol Tunç, A., Ünay, E., Yıldırım Şenyer, G. 2016. In Situ Degradability Of Canola Meals Imported By Feed Plants. VIIth International Symposium Feed Technology. Novi Sad 25-27 October. (özet)

6.    Erdogan Z., , Erdogan S., Doganlar Z.B., Doganlar O., Canogullari S., 2016.“Glycyrrhiza glabra protects the liver hepatocytes from the volatile organic compounds.” The 52nd Congress of EUROTOX, 04-07 September 2016, Seville, Spain. (September 2016)

7.    Baylan, M., Çopur Akpınar G., Canoguları, S., Bulancak, A., 2016. The Effects of Using Garlic Extract in Quail Hatching Egg Disinfection on Incubator Results and Performance.  2016

8.    Erdoğan, Z., Canoğulları, S., 2016. Factors affecting the nutrient composition of sunflower meal. 19th International Sunflower Conference, 29 Mayıs- 3 Haziran 2016. Edirne

9.    Baylan, M., Canoğulları Doğan S., Bulancak, A., Ayaşan, T., 2016.Performance, Carcass Characteristics and Meat Quality in Fast and Slow Growing Genotypes Slaughtered at Certain Body Weight. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry. 26-28 Eylül 2016 Bursa

10.              Ucak I., Gokoglu, N. 2016. Inhibitory Effect of High Pressure Processing on Morganella psychrotolerans and Histamine Formation in Marinated Herring. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3-5 Kasım, 2016.

11.              Yerlikaya P., Ucak I., 2016. Gumus B. Prolonged Fish Lipid Stability with Albedo Fragments of Bitter Orange. International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences (FABA), 3-5 Kasım, 2016

12.              Ucak I. 2016. Morganella psychrotolerans, a histamine-producing bacterium in seafood. 46th conference of the West European Fish Technologists’ Association, Split, Craotia, 12-14 Ekim 2016

13.              Ucak I., Gokoglu, N. Toepfl, S. 2016. Effect of high pressure processing in reducing Photobacterium phosphoreum and histamine formation in marinated herring. 46th conference of the West European Fish Technologists’ Association, Split, Craotia, 12-14 Ekim 2016

14.              Ucak I. 2016. Novel approaches in improving the quality and safety aspects of seafood by the agency of high pressure processing. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26-28 Eylül 2016

15.              Ucak I., Gokoglu, N. 2016. Influence of High Pressure Processing on the Physical and Sensorial Quality of Herring Fillets. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26-28 Eylül 2016

16.              Gokoglu, N., Ucak I. 2016. Changes in proteins and texture of squid (Loligo vulgaris) muscle after tumbling process. 27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Turkey, 26-28 Eylül 2016

17.  Akyol, E.; Çakır V.; Battaloğlu, R.; Selamoğlu, Z.; Canpolat, E.; İlk, S.; 2016. Farklı ısıl işlem uygulamalarının( ultrasonik muamele ve benmari yöntemi) balların  kristalize olması üzerine etkilerinin belirlenmesi, 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla

18.  Akyol, E; Çakır V.; Yeninar, H.; Ceylan, D.A.; Yörük, A. 2016. Farklı ısıl işlem uygulamalarının( ultrasonik muamele ve benmari yöntemi) balların  biyokimyasal yapısı üzerine etkilerinin belirlenmesi, 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla.

19.  Yörük, A.;  Bahşi, N.; Akyol, E.; Yeninar, H. 2016, Ulusal ve Uluslararası Bal Ticareti Yapan Firmaların Monofloral Ballara Yaklaşımı ve Arıcılık Sektöründen Beklentileri, 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla.

20.  Aral, F., Tatyüz, İ., Akyol, E. 2016. Türkiyenin Akdeniz Bölgesinde anaarı Yetiştirme Mevsimi Süresince İlalyan Bal Aılarında (Apis mellifera ligustica) Sperma Özlliklerinin Değerlendirilmesi, 5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, 1-5 Kasım 2016 Fethiye/Muğla.

21.  Aral, F.; Akyol, E.; 2016., Güney Türkiye, Mersin (Içel) ilinde İtalyan Bal Arılarının, Apis mellifera ligustica Spermatozoa Yoğunluğunda Mevsimsel Varyasyonlar1 (Seasonal variation in sperm concentrations of Italian Honey bee, Apis mellifera ligustica in Mersin (Icel), southern Turkey), 4th International KOP Local Development Symposium, 21-23 Ekim 2016, Karaman.

22.  İlknur UÇAK, "Utilization of Propolis in Food Industry", IV. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, pp. -, Karaman, 21.10.2017.

23.  Ocak, S., Gürer, B., Karaca, O.B., 2016. A framework on vulnerability analyses of Southeast Asian countries on goat husbandry to climate change and food security. 1st International Conference on Tropical Animal Science and Production (TASP 2016), July 26-29, 2016. Thailand.

24.  Gürer, B., Türkekul, B., Ören, M.N., Abay, C., Özalp, B., 2016. “The Impact of Turkish Agricultural Policy on Competitiveness of Cotton Production”. 158th EAAE Seminar. Euro-Mediterranean Cooperation in Sustainable Agriculture and Food Security: Policies, Sustainability, Marketing and Trade. 08 - 09 September, 2016. Mediterranean Agronomic Institute of Chania (CIHEAM - MAICh), CHANIA, CRETE, GREECE.

25.  Turkekul, B.,  Abay, C., Gurer, B., Oren, M.N., Ozalp, B., 2016. “The Impact of Turkish Agricultural Policy On Competitiveness Of Oilseed Sunflower In Western Marmara Region, Turkey”. “27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry” 26-28 September 2016. Bursa, Turkey.

26.  Boğa, M., Yaman, S., Canoğulları, S. 2016. Determination of Feed Value of Mistletoe (Viscum album L. subsp. album) by in Vitro Gas Production Technique.  4th International Symposium on Development of KOP Region. Karaman 21-23 October.(özet)

 

   

E.   Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

2012

1.      Akyol, E., Nektar Kaynakları, Petek Dergisi. 2(6): 14-15 (2012).

2.       Akyol, E., Nektar Verimine Etki Eden Etmenler, Petek Dergisi. 2(7): 16-17 (2012).

 

2013

1.A. Şekeroğlu, H. Eleroğlu, M. Sarıca, Ö. Camcı, " Yerde Üretimde Kullanılan Altlık Materyalleri ve Altlık Yönetimi", Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 10: 25-34, 2013.

2.    Akyol, E.,  Mum Güvesi (Galeria mellonella L.) Zararı ve Kontrol Yöntemleri. Arıcılık Araştırma Dergisi 5(9): 2-7, (2013).

2014

1.    Şahin, A., Yıldırım, A., Ulutaş, Z. 2014. Anadolu Mandalarında Bazı Çiğ Süt Parametreleri ile Somatik Hücre Sayısı Arasındaki İlişkiler. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11(1): 114-121.

2.    Eleroğlu, H., Yıldırım, A., Şekeroğlu, A., 2014. Organik Tavukçulukta Mera Kompozisyonu,Besleme ve Barındırma Teknikleri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 11(1): 16-27, 2014

3.    Ömer Camcı, Musa Sarıca, Ahmet Şekeroğlu, Kafes Sisteminde Gübrenin Uzaklaştırılması ve Gübrenin Yönetimi, Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 10: 35-39, 2013.

2015

1. Sema Alaşahan, S., Copur Akpınar, G., Canoğulları, S., Baylan, M., 2015. Determination of some external and internal quality traits of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) eggs on the basis of eggshell colour and spot colour. Eurasian J Vet Sci, 31(4): 235-241.

2. Baylan, M., Bulancak, A., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Kuluçkalık Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Kullanılan Doğal Ürünler. Ç.Ü.Z.F. Dergisi, 2015, 30 (2) : 25 – 32  

3. Ceyhan, A.,  Şekeroğlu, A.,  Ünalan, A.,  Çınar, M., Serbester, U., Akyol, E., Niğde İle Koyunculuk İşletmelerinin Yapısal Özellikleri ve Sorunları üzerine bir araştırma, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Doğa Bilimleri Dergisi. 18(2): 60-68, 2015.

F.   Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler

2012

1. Şekeroğlu, A., Diktaş, M., Farklı yetiştirme sistemlerinin yavaş gelişen etlik piliçlerin performansı, iç organ ağırlıkları, tonik immobilite süresi ve bazı kan parametrelerine etkisi, Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, 229-242pp,  3-5 Ekim 2012, İzmir.

2. Şekeroğlu, A., Diktaş, M., Yavaş gelişen etlik piliçlerin karkas özelliklerine kalitesine serbest yetiştirme sisteminin etkisi. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi, 503-517pp,  3-5 Ekim 2012, İzmir.

2013

1.    Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Organik Tavukçulukta Mera Kompozisyonu ve Barındırma Teknikleri "8. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi", 206-207 pp., Çanakkale, Eylül 2013

2.    H.Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, F.N. Çoksöyler, M. Duman, Organik Sistemde Yetiştirilen Yavaş Gelişen İki Farklı Etlik Piliç Genotipinde Büyüme Eğrilerinin Gompertz ve Lojistik Modelle Karşılaştırılması "Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu" , 172-178 pp., Samsun, Eylül, 2013

3.    H.Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, Organik Sistemde Kuru Kekik ve Oğul Otu Yaprakları İlave Edilmiş Diyetlerle Beslenen Etlik Piliçlerin Büyüme Performansı ve Karkas Özellikleri "Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu", 179-188 pp., Samsun, Eylül, 2013.

4.    Şekeroğlu, M. Duman, Y. Tahtalı, A. Yıldırım, H. Eleroğlu, Yumurtacı Hibritlerde Kafes Katının ve Yaşın Yumurta Verimi, Kalitesi ve Bazı Stres Parametrelerine Etkisi. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim) ", 191 pp., Niğde, Ekim, 2013

5.    H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, “Organik Sistemde Yetiştirilen İki Genotipte Kemik Mineral Yoğunluğu ile İç Organ Ağırlıkları Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi” İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 178-184 pp., Niğde, Ekim 2013

6.    H. Eleroğlu, A. Yıldırım, N.D. Işıklı, Ş. Şekeroğlu, M. Duman, Organik Sistemde Yavaş Gelişen Etlik Piliç Genotiplerinin Et ve Yağ Asidi Kompozisyonunun Karşılaştırılması "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 143-154 pp., Niğde, Ekim 2103.

7.    Ünalan, A., U.Serbester, M.Çınar, A.Ceyhan, E.Akyol, A.Şekeroğlu, T.Erdem, S.Yılmaz. Niğde İli Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Mevcut Durumu, Başlıca Sorunlar ve Çözüm Önerileri. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 05-13 pp., Niğde, Ekim 2103.

8.    A.Ceyhan., U.Serbester, M.Çınar, A.Ünalan, E.Akyol, A.Şekeroğlu. İç Anadolu Bölğesinde Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Yönelimleri. "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 22-27 pp., Niğde, Ekim 2103.

9.    Şekeroğlu, H. Eleroğlu, M. Sarıca, Ö. Camcı, İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi konferansı dahilinde "İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" bildiri kitapçığındaki " Yerde Üretimde Kullanılan Altlık Materyalleri ve Altlık Yönetimi ", 29-38 pp., Niğde, Ekim 2013

10.              A.Ceyhan., A.Ünalan,  M.Çınar, U.Serbester, A.Şekeroğlu, E.Akyol, E.Yılmaz, A.Demirkoparan. Niğde İli Keçi Yetiştiriciliğinin Yapısal Özellikleri ve Sorunları Üzerine Bir Araştırma. İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi" Cilt 3 (Hayvansal Üretim), 106-112 pp., Niğde, Ekim 2103.

11.              Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Organik Tavukçulukta İçme Suyu Özellikleri, Beslemedeki Önemi ve Su Kalitesini Artırmaya Yönelik Uygulamalar. "Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi", 233-239 pp., Bursa, Ekim 2013

12.              H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, M. Duman, Yavaş Gelişen İki Farklı Genotipin Organik Sistemde Refah Parametrelerinin Karşılaştırılmas.  "Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi", 252-258 pp., Bursa, Ekim 2013

13.              H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Sivas İli Agro-Ekolojik Alt Bölgelerinde Köy Tavukçuluğunun Yapısı "Ulusal Tarım Kongresi", 28 pp., Antalya, Ekim 2013

14.              H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu, Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi konferansı dahilinde "Türkiye II. Organik Hayvancılık Kongresi" bildiri kitapçığındaki "Organik Tavukçulukta İçme Suyu Özellikleri, Beslemedeki Önemi ve Su Kalitesini Artırmaya Yönelik Uygulamalar", 233-239 pp., Bursa, Ekim 2013

15.              H. Eleroğlu, A. Yıldırım, A. Şekeroğlu,, Ulusal Tarım Kongresi konferansı dahilinde "Ulusal Tarım Kongresi" bildiri kitapçığındaki "Sivas İli Agro-Ekolojik Alt Bölgelerinde Köy Tavukçuluğunun Yapısı", 28 pp., Antalya, Ekim 2013.

16.              Akyol, E., Yeninar, H., Şahinler, N.: Polen Tuzağı Takmanın ve Süresinin Bal Arılarının(Apis mellifera anatoliaca) Polen Toplama Aktiviteleri Üzerine bir Çalışma. V. Uluslar arası Katılımlı Marmara Arıcılık Kongresi  , Uludağ Üniversitesi, Bursa, 4-6 Nisan 2013.

17.    Gül, A., Şahinler, N., Şahinler, S., Akyol E.: Ülkemizde Farklı Bölgelerde Üretilen Propolis Örneklerinin Ağır Metal ve Mineral Madde İçerikleri. V. Uluslar arası Katılımlı Marmara Arıcılık Kongresi  , Uludağ Üniversitesi, Bursa, 4-6 Nisan 2013.

18.    Gülhan, M.F., Akyol, E., Selamoğlu Talas, Z., Çakır, O., Çiftçi, O: Değişik Yaş Gruplarındaki Bal Arılarının(Apis mellifera L.) Bazı Biyokimyasal Parametrelerinin Belirlenmesi Üzerine bir Çalışma, İç Anadolu 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, 2-4 Ekim 2013.

19.    Doğan H., Selamoğlu Talas, Z., Akyol, E., Akgül, H.: Farklı bölgelerden Toplanan Bal Örneklerinin Biyolojik Özelliklerinin in vitro Yöntemlerle İncelenmesi, İç Anadolu 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, 2-4 Ekim 2013.

2014

1.    Şahin, A, Ulutaş, Z, Yıldırım, A and Aksoy, Y., (2014). Anadolu Mandalarında Laktasyon Eğrisini En Tanımlayan Modelin Belirlenmesi. II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Gıda-Tarım-Orman-Kırsal Kalkınma 24 Ekim 2014, s, 154.

2.    Şahin, A., Ulutaş, Z., Yıldırım, A. and Aksoy, Y., (2014). Anadolu Mandası Sütlerinde Bazı Çiğ Süt Parametreleri ve Bu Parametreler Arasındaki İlişkiler.. II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Gıda-Tarım-Orman-Kırsal Kalkınma 24 Ekim 2014,s, 156.

3.    Ulutaş, Z., Aksoy, Y., Şirin, E. And Şahin, A., (2014). Karayaka kuzularının 150. gün ağırlığına ait genetik yönelim. II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu. II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Gıda-Tarım-Orman-Kırsal Kalkınma 24 Ekim 2014., s, 155.

4.    Şekeroğlu, Z. Bayramoğlu, T. Erdem, D. Yeşil., 2014. Dünyada Türkiye’de ve Kop Bölgesinde Sığır Yetiştiriciliğinin Durumu Ve Geleceğe Yönelik Stratejiler, II. Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 156 pp., 23-24 Ekim, Niğde

5.    Baylan M., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Alaşahan, S. 2014. Etlik Piliçlerde Hızlı Gelişmeye ve Yetiştirmeye Bağlı Refah Sorunları. II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 23-24 Ekim 2014 Niğde,  Sf 191. (ÖZET basıldı)

6.    Alaşahan, S., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Baylan, M., 2014. Bıldırcın Yumurtalarının Kabuk Rengine Göre Bazı Dış ve İç Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi. II. KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, 23-24 Ekim 2014, Niğde, Sf 184. (ÖZET basıldı)

7.    Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., Baylan, M., Alaşahan, S. 2014. Yemeklik Bıldırcın Yumurtalarının Depolanmasında Propolisin Kullanım Olanağı. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2014 (uluslararası Katılımlı) 9-11 Ekim 2014, Elazığ, 63. (ÖZET)

8.    Canoğulları, S., Boğa, M., 2014. Ekonomik ve Doğru Hayvan Besleme İçin Rasyon Hazırlama Teknikleri, Niğde İçin Benim de Bir Projem Var Proje Pazarı, 18-19 Kasım 2014, 58-59.

9.      Doğan H., Akyol, E., Akgül, H., Selamoğlu Talas, Z.: Türkiyenin Farklı Fitocoğrafik Bölgelerinden elde Edilen Arı Ürünlerinin Biyolojik Aktiviteleri, KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Niğde, 23-24 Ekim 2014.

2015   

1.    Şahin, A. Ulutaş, Z. ve Aksoy, Y. (2015). Anadolu Mandası Malaklarında Büyüme Eğrisinin Farklı Modellerle Belirlenmesi. IX. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 3-5 Eylül, Selçuk Üniversitesi, Konya, s 946.

2.    Şahin, A. Aksoy, Y. Ulutaş, Z. Genç, S. Ve Uğurlutepe, E. (2015). Anadolu Mandalarında Farklı Büyüme Eğrisi Modellerinin Karşılaştırılması. IX. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi, 3-5 Eylül, Selçuk Üniversitesi, Konya, s 955.

3.    Ünalan, A., Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Akyol, E.,  A. Ünalan,  2015.  A Study on Comparatively Investigation of Satisfaction Levels of Dairy Cattle, Sheep and Goat Breeders in Nigde. 9.Ulusal Zootekni Bilim kongresi; 3-5 Eylül- KONYA, 2015, 102-110.

4.    Bayraktar, E., Şekeroğlu, A., Duman, M.,  2015. Artvin İli Köy Tavukçuluğunun Yapısı. 9.Ulusal Zootekni Bilim kongresi. S 934,  3-5 Eylül- KONYA, 2015

5.    Duman, M., Şekeroğlu, A., Yıldırım, A., Eleroğlu, H., 2015. Atak-S Yumurtacı Hibritlere Şekil İndeksinin Yumurta Kalite Özelliklerine Etkisi. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, s 408., 28-30 Nisan 2015 Niğde   

6.    Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Ünalan, A., Çınar, M., Serbester, U., Akyol, E., Yılmaz, E., 2015. Niğde İli Koyunculuk İşletmelerinin Yapısal Özellikleri ve Sorunları Üzerine Bir Araştırma. İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, s 409., 28-30 Nisan 2015 Niğde.

7.    Yaman, S. 2015. Ruminant Beslenmesinde Kullanılan Protein Değerlendirme Sistemlerinin Karşılaştırılması. 9. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. Konya 3-5 Eylül. (özet)

8.    Yaman, S., Ulutaş, Z., Canoğulları, S., Boğa, M. 2015. Kaba Yem Miktar ve Kalitesinin Organik Süt Sığırcılığında Verimliliğe Etkisi. Doğu Karadeniz II. Organik Tarım Kongresi. Pazar/Rize 06-09 Ekim.(özet) s:674

9.    Yaman, S., Boğa, M., Canoğulları, S., Burgut, A., 2015. Organik Sütün KLA İçeriği ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi. II. Organik Tarım Kongresi. Pazar/Rize 06-09 Ekim.(özet)

10.              Canoğulları, S., Yaman, S., Baylan, M., Boğa, M., 2015. Organik Kanatlı Beslemede Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı. 2. Doğu Karadeniz Organik Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar (Özet) s:675

11.              Baylan, M., Bulancak, A., Çopur Akpınar, G., Canoğulları, S., 2015. Kuluçkalık Yumurtaların Dezenfeksiyonunda Kullanılan Doğal Ürünler 2. Doğu Karadeniz Organik Tarım Kongresi 6-9 Eylül 2015 Rize/Pazar (Özet) s:684

12.    Ünalan, A., Ceyhan, A., Şekeroğlu, A., Akyol, E., 2015., Niğde İli Sığır, Koyun ve Keçi Yetiştiricilerinin Memnuniyet Düzeylerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi Üzerine Bir Araştırma, 9. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi (3-5 Eylül 2015 /KONYA)

13.    Talas, Z, Akgül, H., Doğan H., Akyol, E.,: Türkiyenin Farklı Fitocoğrafik Bölgelerinden elde Edilen Arı Poleni Ekstraktlarının Biyolojik Aktiviteleri., XII. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi, 14-17 Eylül 2015, Muğla.

 

2016

1.    Duman, M., Şekeroğlu, A.2016. Etlik piliçlerde yeni bir altlık: Ponza taşı. Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2016, 5-8 Ekim 2016, samsun

2.    Boğa, M., Yaman, S. 2016. Süt Sığırcılığında Ayçiçeği Tohumu ve Küspesinin Kullanımının Süt Kompozisyonuna Etkileri. Ulusal Tarım Kongresi. Yozgat 05-08 Ekim (özet)

Son Güncelleme Tarihi:09.02.2017