Plastik Atık, Plastik Katık mı?
Plastik atıklar doğaya zarar vermenin yanı sıra yiyecek ve içecek ambalajlarından sindirim sistemimize geçiyor. Günümüz insanının sindirim sistemine her gün 5 gram plastik geçmekte ve insan hücrelerinde tehlikeli miktarlarda nanoplastikler bulunmakta.
Çevre kirliliği, doğayı koruma, sürdürülebilirlik konularının gündemde olduğu günümüzde insanlar ne yazık ki halen tehlikenin ciddiyetinin farkında değil görünüyor. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencimiz Furkan BAĞDINLI, Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında plastik kullanımının hem doğaya, hem de insan vücuduna verdiği zararlar konusunda bilinçlendirmeye yönelik bir proje gerçekleştirmiştir.
Tarım ve sanayi devrimlerinin hızlandırdığı büyüme ve nüfus artışı dönemi içinde değişen harcama alışkanlıklarımız ile hedonist bir tüketim toplumuna dönüştük. Konfor ve hazza dönük bu yaşam şekli ne yazık ki kulağa hoş geldiği kadar hoş şartlar getirmemiş, insan hayatı ve çevreye ilişkin birçok sorun ortaya çıkarmıştır. Bu sorunlardan biri de plastik atık kullanımıdır. Kaynakların sürekli tüketildiği dinamik bir dünyada atık ve plastik dünyanın en çok konuşulan konularının başında geliyor. Bir zamanlar yerel ve bölgesel bir sorun olarak görülen plastik atık üretimi ve kirlilik artık sınır ötesi bir sorun haline geldi.
Öğrencimiz Bağdınlı, tasarlamış olduğu bilinçlendirici içeriğe sahip afiş ile toplumda alışılagelmiş plastik kullanımının hem insan sağlığı hem de doğa için zararlarına vurgu yaparak kitleleri, plastik materyal kullanımını azaltmaya teşvik etti. Bu çalışma geri dönüştürülebilir kağıttan yapılmış olan afişin Niğde ili merkez caddelerinde ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsü içinde dağıtımı ve birebir bilinçlendirici konuşmalar yapılarak gerçekleşti. Afişler yerel halk ve öğrencilere dağıtılmıştır.
Son Güncelleme Tarihi : 22.08.2024