Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi

Akademisyenlerimiz "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" Listesinde Yer Aldı

“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi Stanford Üniversitesi’nin (ABD) PLOS Biology adlı dergisinde yayımlandı.

Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından, sadece “2020 Yılı Çalışmaları” dikkate alınarak, 22 ana bilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2’lik dilime giren 190.063 bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı. Bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki indeksi kullanılarak alanında uzman bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından oluşturulan sıralamaya Üniversitemizden 9 akademisyen de girmeyi başardı.

Bu kapsamda merkezimiz araştırmacılarından Prof. Dr. Yeliz Konuklu “2020 Yılı Çalışmaları” dikkate alınarak oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak büyük başarıya imza attı.