TÜBİTAK 1001 Proje Desteği

"1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. Buna göre Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Recep Zan'ın yürütücüsü olduğu ve Üniversitemizden Doç. Dr. Mehmet Ali Olğar ve Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Atasoy, Tarsus Üniversitesinden Prof. Dr. Kasım Ocakoğlu ve Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Şakir Aydoğan'ın da araştırmacı olarak yer aldığı "İki Boyutlu Malzemelerin Kullanıldığı Düşük Maliyetli, Çevreci Ve Esnek Cu2SnS3 (CTS) İnce Film Güneş Hücrelerinin Üretimi" adlı proje de bu kapsamda desteklenmeye hak kazandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, bilimsel çalışma merkezi olarak Üniversitemizin akademisyen ve öğrencilerine önemli teknolojik imkanlar sunduğunu ifade ederek TÜBİTAK ARDEB tarafından desteklenmesi kararlaştırılan projenin bu bağlamda somut bir örnek olduğunu vurguladı ve başta Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Recep Zan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.