PÇ1 | Temel fen bilimleri ve tarım bilimleri alanlarında bilgi sahibi olur ve bunu uzmanlık alanında kullanma becerisi kazanır |
PÇ2 | Hayvansal üretimle ilgili strateji, yöntem ve teknikleri uygulayabilme |
PÇ3 | Hayvansal üretimle ilgili uygulamalar için gerekli olan teknikleri, bilgisayar yazılımlarını, teknolojileri ve diğer modern araç gereçleri kullanma ve projelendirme becerisi kazanır. |
PÇ4 | Hayvan genetik kaynakları ve hayvan ıslahı konularında bilgi sahibi olur ve bu bilgileri hayvansal üretimle ilgili sorunların çözümünde kullanır |
PÇ5 | Hayvansal üretimde verim düşüklüklerine neden olan faktörleri tanımlayabilme, |
PÇ6 | Doğal kaynakların etkin kullanıldığı çevre dostu üretim sistemlerini uygulayabilme |
PÇ7 | Hayvansal üretim ile ilişkili ekosistem ve sürdürülebilir tarım yönetimi, planlaması ve uygulamasına yönelik bilgilere sahip olma |
PÇ8 | Gıda, yenilebilir enerji/biyo enerji/bio-gaz, hammadde üretimi ve/veya işleme süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilme |
PÇ9 | En az bir yabancı dil ve alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme |
PÇ10 | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olma becerisi |
PÇ11 | Alanıyla ilgili sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisine sahip olma |
PÇ12 | Alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirme, sorgulama ve araştırma, bilgiye ulaşabilme, analitik düşünme ve tasarım yapabilme, edinilen bilgileri toplum yararına kullanabilme becerisi kazanır. |
PÇ13 | Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak alanıyla ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle inceleyebilme |
PÇ14 | Elde ettiği verileri yorumlama ve değerlendirebilme, sorunları tanımlama, analiz etme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme ve proje ve danışmanlık hizmetleri sunabilme becerisi kazanır |
PÇ15 | Uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen sorunları çözmek için bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme, sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlama ve yönetebilme, disiplinler arası çalışma yapabilme becerisi kazanır |
PÇ16 | Hayvansal üretimle ilgili güncel gelişmeler hakkında bilgi sahibi olur. Alanıyla ilgili konularda danışmanlık, denetim ve bilirkişilik yapabilir. |
PÇ17 | Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan veya olmayan kişilerle paylaşabilme |
PÇ18 | Sosyal hakların evrenselliği, toplumlar arası ilişkiler, kültürel değerler, bilimin önemi ve tarihsel gelişimi ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olur. |