- Alanındaki işletmelerin etkilendiği iç ve dış çevre faktörlerini ve organizasyon yapılarını bilmeli.
- Pastane ve ekmek ürünlerinin hazırlanması, süslenmesi ve sunumu becerisine sahip olmalı.
- Müşterilerle gerekli iletişimi kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olmalı.
- Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmeli.
- Alanının gerektirdiği en az temel düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmalı.
- Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve fiyatlandırma hakkında bilgi sahibi olmalı.
- İşçi sağlığı-güvenliği ve temel ilk yardım hakkında bilgi sahibi olmalı.
- Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, gıda mevzuatı ve uygulamalar ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olmalı.
- Mutfak planlaması ve tasarımı hakkında bilgi sahibi olmalı.
- Alanıyla ilgili temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmalı ve sektörde uygulamalı.
- Etik kurallar çerçevesinde çalışmalarını sürdürmeli ve etkin bir iletişim gücüne sahip olmalı.
- Beslenme, menü planlama, gıda hijyeni ve muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olmalı.
- Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerebilmeli.
- Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan toplu yemek organizasyonlarında ekip çalışması yapabilmeli.
- Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygulamalı.
Son Güncelleme Tarihi:27.10.2023