Hedefleri

  • Aşçılık ve mutfak uygulamaları ile ilgili evrensel standartlarda bilgiye hakim olmak,
  • Aşçılık mesleğinin gerektirdiği pratik hünerin, el becerisinin kazanılmasını sağlamak,
  • Gastronomi alanında geçmiş, bugün ve gelecek ilişkisini kurabilme, gastronomi tarihi konularında bilgi sahibi olmak,
  • Sektör temsilcilerinin deneyimli personelleri ile uygulama dersleri yapmak ve mesleki uygulama eğitimleri ile öğrencilere profesyonel mutfak deneyimi kazandırmak,
  • Alanında yetkin gıda firmaları ile ortak etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin bu aktivitelerde yer almasını ve deneyim kazanmasını sağlamak,
  • Ulusal düzeyde düzenlenen aşçılık kampı, aşçılık yarışmaları vb. gibi organizasyonlara katılım sağlanarak öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak,
  • Eğitim öğretim müfredatının oluşturulmasında; iç ve dış paydaşların etkin rol almasını sağlamak.
Son Güncelleme Tarihi:20.10.2023